Română | Italiano
AcasăŞtiri201510 Martie: Dublă sărbătoare în comunitatea din Vicenza cu ocazia Zilei de 8 Martie
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: Botez în comunitatea din Padova » Titlu: 11698.jpg

Anul: 2021

Eveniment: Botez în comunitatea din Padova

Titlu: 11698.jpg

Ştiri

Dublă sărbătoare în comunitatea din Vicenza cu ocazia Zilei de 8 Martie

Dublă sărbătoare în comunitatea din Vicenza cu ocazia Zilei de 8 Martie

Dublă sărbătoare, duminică 8 Martie, în comunitatea din Vicenţa, anume Sărbătoarea anuală a doamnelor şi înmânarea diplomelor participanţilor la Cursul de ajutor premedical organizat de parohie.
Totul a început dimineaţă cu săvârşirea Sfintei Liturghii în biserica parohială. Ziua a coincis cu duminica a doua din Postul Mare, a Sf. Grigore Palamas, când în bisericile răsăritene se citeşte evanghelia despre Slăbănogul din Capernaum.
În cuvântul său de învăţătură părintele paroh Raimondo Salanschi, amintindu-i pe cei patru prieteni ai slăbănogului care au făcut tot posibilul ca acesta să ajungă la Domnul, a scos în evidenţă credinţa celor care l-au adus, reliefând, astfel, rolul prietenilor în viaţa persoanelor. Credinţa lucrătoare a prietenilor de multe ori este în stare să ridice persoanele în momentele de dificultate.
După Dumnezeiasca Liturghie a urmat înmânarea diplomelor persoanelor care au participat la Cursul de ajutor premedical din 8 februarie, ţinut de Instructorul Marius Păcală, şi a unei flori din partea parohului tuturor persoanelor participante la slujbă.
Ca de obicei, după slujbă, ne-am deplasat la Sala Parohiei, proaspăt zugrăvită şi pregătită pentru acest eveniment, cu scopul de a lua prânzul împreună. După un scurt moment de rugăciune, în care au fost amintite toate doamnele şi domnişoarele, s-a cântat tradiţionalul „La mulţi ani!”.
Pentru a spori intensitatea sărbătorii şi a uşura munca doamnelor prânzul a fost comandat de la o firmă de catering şi adus la sală de către tinerii parohiei.
La sfârşit doamnele au mulţumit organizatorilor pentru efortul depus înmânând Părintelui Raimondo, preotesei Monica şi ipodiaconului Marius cadouri ca semn de mulţumire.
Diana Ticău - Livia Oprişa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.