Română | Italiano
AcasăŞtiri20155 Aprilie: Duminica Floriilor în Parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa » Titlu: 11575.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa

Titlu: 11575.jpg

Ştiri

Duminica Floriilor în Parohia din Vicenza

Duminica Floriilor în Parohia din Vicenza

Anul acesta, duminică 5 aprilie, când majoritatea credincioşilor occidentali sărbătoreşte Paştele, Bisericile catolice de rit oriental, precum şi lumea ortodoxă, serbează Intrarea Domnului în Ierusalim. Floriile sau Stâlpările reprezintă cea mai importantă sărbătoare înainte de Paşte.
Conform Sfintelor Evanghelii, în duminica Floriilor, mulţimile de pelerini, adunate cu ocazia Paştilor la Ierusalim, şi-au manifestat entuziasmul, la intrarea lui Isus în sfânta cetate, fluturând în aer ramuri de finic, aruncându-şi hainele înaintea măgăruşului pe care călărea şi strigând cu toată puterea: “Osana, Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!”.
Asemenea lor, credincioşii parohiei din Vicenza s-au adunat în această duminică în număr foarte mare pentru a rememora evenimentul petrecut cu milenii în urmă.
Dis de dimineaţă, deja înaintea deschiderii bisericii, zeci de credincioşii erau deja la rând pentru a-şi purifica sufletul prin sfânta taină a spovezii.
La orarul rânduit a început Sfânta Liturghie, precedată de slujba Utreniei. La sfârşitul acesteia, au fost binecuvântate ramurile de măsline, care, apoi, au fost împărţite credincioşilor.
Enoriaşii au participat activ la întreaga ceremonie, fiecare putând urmări textul liturghiei precum şi al lecturilor proclamate din broşuri special pregătite pentru eveniment de către parohie.
La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, după citirea programului liturgic pentru Săptămâna Mare şi a altor avize, o bună parte din cei prezenţi s-a deplasat la Sala „Badantelor” unde au luat prânzul împreună. Mulţumim lui Bunului Dumnezeu pentru toate!
Diana Ţicău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.