Română | Italiano
AcasăŞtiri201513 Aprilie: Sărbătoarea Învierii Domnului în Parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa » Titlu: 11576.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa

Titlu: 11576.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Învierii Domnului în Parohia din Vicenza

Sărbătoarea Învierii Domnului în Parohia din Vicenza

Sărbătoarea Paştelui este pentru creştini, indiferent de confesiune, alături de Crăciun, cea mai importantă sărbătoare din an, pentru care fiecare, de la mic la mare, se pregăteşte cu evlavie.
Anual în timpul Postului Mare, în special în Săptămâna Patimilor creştinii comemorează prin post şi rugăciune patimile şi Răstignirea lui Isus Hristos, iar Duminică, în ziua sfântă a Paştelui, celebrează Învierea lui Isus, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul Său.
În acest an, peste 600 de persoane au participat la Slujba Sărbătorii Învierii Domnului din Parohia Vicenza. Datorită faptului că în cursul Săptămânii Mari credincioşii au lucrat (după cum ştim, anul acesta Paştele la catolici şi protestanţi s-a celebrat cu o săptămână înainte de cel oriental), slujbele au început doar în seara din Joia Mare cu Denia celor 12 Evanghelii, au continuat, apoi, în Vinerea Mare cu Prohodul Domnului, culminând cu Utrenia Învierii în seara zilei de 11 aprilie.
Seară de seară, înainte de slujbe, din ce în ce mai multă lume la spovedanie, ceea ce a făcut ca în Noaptea Învierii majoritatea enoriaşilor să se apropie de Isus cel Înviat din morţi în taina Sfintei Euharistii.
Slujba Învierii a început la orele 23.00 (miezul nopţii în România) şi a fost celebrată de preotul paroh Pr. Raimondo Salanschi, ajutat de ipodiaconul Marius Păcală, student la Facultatea de Liturgică „Santa Giustina” din Padova.
La Sfintele slujbe enoriaşii au participat cu deosebită evlavie, astfel încât Dumnezeiasca Liturghie a constituit o adevărată concelebrare a preotului şi a credincioşilor, în scopul preamăririi lui Dumnezeu şi al sfinţirii omului.
La sfârşitul Sfintei Liturghii au fost binecuvântate coşurile cu Pască, după tradiţie, aduse de enoriaşi pentru sfinţire, şi împărţite „Paştile”.
Ordinea şi circulaţia au fost asigurate de agenţii Poliţiei Municipale din Vicenza, cărora mulţumim pentru această cale pentru serviciul făcut. De asemenea, gânduri de mulţumire adresăm cantorilor Rus Viorel şi Calestru Gica, fotografului Wiliman Ionuţ şi tuturor care, într-un fel sau altul, au contribuit la organizarea sărbătorii.
Diana Ţicău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.