Română | Italiano
AcasăŞtiri201525 Mai: Decretul de înfiinţare oficială a Misiunii Române Unite în cadrul ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11555.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11555.jpg

Ştiri

Decretul de înfiinţare oficială a Misiunii Române Unite în cadrul Episcopiei de Mantova

Decretul de înfiinţare oficială a Misiunii Române Unite în cadrul Episcopiei de Mantova

Pentru Biserica Română Unită cu Roma din Mantova, ziua de miercuri 23 Mai a fost una istorică, o zi în care prezenţa bisericii noastre a cunoscut un nou pas spre recunoaşterea oficială şi stabilitate, după o perioadă de activitate de peste opt ani de la deschiderea primei comunităţi la Ostiglia, urmată de cea de la Mantova în anul 2012.
În Sala Palatului Episcopal, S. E. Mons. Roberto Busti a semnat decretul de înfiinţare a Misiunii Române Unite pe baza normelor Instrucţiunii “De Pastorali Migratorum Cura” n. 33§2 şi a făcut numirea Parintelui Vasile Andrei Meseşan responsabil al Misiunii, având drepturi şi obligaţii ca şi cele ale unui preot paroh.
Cele două comunităţi vor avea o structură particulară, deoarece nu vor fi legate de un anume teritoriu, ci îşi vor extinde asistenţa pastorală asupra tuturor credincioşilor români de rit bizantin, prezenţi în cadrul Episcopiei de Mantova, în strânsă colaborare cu parohiile teritoriale.
La acest important eveniment au participat reprezentantii de seamă ai diecezei: Mons. Gian Giacomo, vicar general, Claudio Giacobbi, cancelar, Aristide Pelagatti, director Migrantes diecezan, Dott. Giovanni Rodelli, econoul curiei episcopale, don Bruno Ghiroldi, paroh la Ostiglia şi don Alberto Formigoni paroh la Mantova, în frunte cu Mons. Roberto Busti, Episcop de Mantova. Din partea Bisericii noastre: pr. Ioan Alexandru Pop, coordonatorul naţional, pr. Marinel Muresan, protopop de Emilia-Romagna şi pr. Viorel Flestea, paroh român la Crema.
Mons. Busti a ţinut să sublinieze importanţa constituirii Misiunii Române Unite cu Roma pe teritoriul Episcopiei de Mantova, act ce va da o stabilitate şi o demnitate acestor comunităţi prezente pe teritoriul mantovan.
Credincioşii români din cele două comunitati Ostiglia şi Mantova sunt recunoscători pentru acest gest de comuniune concretă din partea Bisericii locale din Mantova. Avem speranţa unei tot mai bune cunoaşteri reciproce şi o descoperire a sacrificiului şi suferinţei pe care această Biserică marizată din România le-a trăit jumătate de secol pentru a nu-L trăda pe Hristos şi Evanghelia Sa în faţa ideologiilor ateo-comuniste şi a dictaturii din România anilor 1948-1989.
pr. Andrei Meseşan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.