Română | Italiano
AcasăŞtiri201531 Mai: „Crucea mini-pectorală” la trei copii din Parohia Villafranca
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Liturghie românească în Domul din Villafranca di Verona » Titlu: 11650.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Liturghie românească în Domul din Villafranca di Verona

Titlu: 11650.jpg

Ştiri

„Crucea mini-pectorală” la trei copii din Parohia Villafranca

„Crucea mini-pectorală” la trei copii din Parohia Villafranca

Astăzi 31 mai, la Biserica Greco Catolică din Villafranca, s-au petrecut mai multe activităţi foarte importante unde au luat parte o mulţime de credincioşi de la cel mai mic până la cel mai mare.
După Sfânta Liturghie, părintele Dumitru a acordat o distincţie de onoare numită: „Crucea mini-pectorală”, la trei copii pentru merite deosebite. Aldea Cristian, Duşa Martin şi Pitea Gabriel îl ajută pe preot la celebrarea sfintelor slujbe cu foarte multă dăruire. Momentul emoţionant atât pentru ei cât şi pentru noi, a fost când părintele i-a chemat în faţă pe fiecare în parte şi ne-a întrebat: vrednic este? Iar toată biserica a cântat „vrednic este”. Eu ca mamă a unuia dintre ei, am fost copleşită de emoţie văzându-mi fiul primind această distincţie. Spre bucuria copiilor astăzi ne-a onorat cu prezenţa şi învăţătoarea a doi dintre ei, Maria Silvia, care deşii nu prea a înţeles slujba, fiind italiancă, a fost impresionată. Aceasta, deşii iniţial a spus că stă doar câteva minute, a rămas la toată slujba, şi aceasta a fost o surpriză mult apreciată atât de copii cât şi de noi părinţii.
Un alt moment emoţionant a fost organizat de părintele nostru Dumitru, pentru toţi copii din Biserică, cu ocazia zilei de 1 iunie: „concurs de rugăciuni cu premii”, unde toţi copiii au fost invitaţi la microfon pentru a recita o rugăciune, fiind răsplătiţi imediat cu un premiu. Fiecare copil, câte rugăciuni spunea, atâtea premii lua. Cel care a fost „campionul” acestui concurs se cheamă Ionuţ Dunca şi este din Ieud, Judeţul Maramureş. Ca şi părere personală a unuia dintre aceşti copii pe nume Martin, această festivitate a fost foarte mult aşteptată de către ei, şi cu drag s-au pregătit învăţând o mulţime de rugăciuni, pentru concursul propus şi organizat de părintele nostru Dumitru.
Părintele nostru este priceput în ţinerea unită a grupului, unde cu multă înţelepciune şi drag ştie să-i motiveze pe copiii noştri să vină cu drag şi să participe la Sfânta slujbă, spre bucuria noastră a părinţilor. Această zi am continuat-o apoi în compania celor ce au vrut să petreacă o frumoasă dup-amiază în mijlocul naturii. Îmi permit în numele tuturor părinţilor din parohia Villafranca să mulţumesc din suflet părintelui Dumitru pentru tot ce face pentru noi şi pentru copiii noştri.
Petronela Duşa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.