Română | Italiano
AcasăŞtiri20159 Iunie: Sărbătoarea parohiei greco-catolice de la Imola
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11644.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11644.jpg

Ştiri

Sărbătoarea parohiei greco-catolice de la Imola

Sărbătoarea parohiei greco-catolice de la Imola

Duminică 7 iunie 2015, în parohia greco-catolică din Imola a fost un moment de sărbătoare, când în prezenţa pr. Ioan Pop, coordonatorul naţional al preoţilor greco-catolici din Italia, a avut loc sărbătoarea parohiei din Imola.
La sedinţa din februarie din acest an a consiliului parohial, această sărbătoare a fost decisă în unanimitate de cosilierii parohiei noastre şi fixată în prima duminică din luna iunie, ţinând cont de faptul că mai mulţi credincioşi şi consilieri sunt plecaţi în concediu în luna august, când este de fapt hramul bisericii.
Sărbătoarea a început prin celebrarea liturgică a sf. Liturghii în biserica San Giacomo din Imola, de la ora 10,30, celebrată de pr. Ioan Pop, invitat special pentru acest moment, împreună cu pr. Tiberiu Sirbu, parohul comunităţii din Imola.
În prezenta unei comunităţi numeroase, la predică, pr. Ioan îndemna credincioşii din Imola să fie atenti la prezenţa şi acţiunea Spiritului Sfânt în viaţa de zi de zi, care ne înflăcărează să devenim ucenici autentici ai Domnului Isus: ”Fără Spiritul Sfânt nu îl cunoaştem pe Dumnezeu ... cu ajutorul Spiritului Sfânt noi îi spunem lui Dumnezeu, ”Abba” - Tată. El ne ajută să trăim cu Dumnezeu si să îndeplinim misiunea dată de Isus, misiunea de a trăi credinţa, de a trăi împreună cu Isus, de a-L primi în viaţa noastră şi de a-L dărui şi altora. Să il cunoaştem şi să il facem cunoscut pe Isus, prin citirea din Sfânta Scriptura, prin rugăciunea personală, prin experienţa pe care o facem cu El. Să ne rugăm unii pentru alţii şi să colaborăm pentru a răspândi mesajul Evangheliei, dând mărturie că credinţa noastră este vie şi activă”.
La sfârşitul Sf. Liturghii, pr. Tiberiu a înmânat pr. Ioan un mic cadou din partea comunităţii din Imola, multumindu-i totodată pentru prezenţa sa în mijlocul comunităţii şi pentru cuvintele de învăţătură creştinească adresate de dânsul comunităţii noastre.
A urmat apoi un moment de împărtăşire şi din gustoasele mâncăruri româneşti şi dulciuri pregătite de mai multe doamne din parohia noastră, ca să sărbătorim acest eveniment important pentru viaţa fiecărei parohii. Am avut si onoarea apoi de a fi vizitaţi de Mons. Tommaso Ghirelli, episcopul de Imola, care a tinut să vină şi să ne adreseze câteva cuvinte şi să cunoască personal realitatea credinciosilor greco-catolici din Imola şi împrejurimi.
Spre final, câteva cupluri de credincioşi au dansat dansuri populare specifice spre admiraţia celor prezenţi şi dând astfel un moment de reamintire a culturii si a valorilor noastre româneşti.
Mulţumim tuturor pentru implicarea deosebită în realizarea frumoasă a acestei sărbători şi invocăm binecuvantarea Domnului peste toti credincioşii din parohia noastră!
P. Tiberiu Sîrbu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.