Română | Italiano
AcasăŞtiri201511 Iunie: Prima Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia Flaminia-Euclide Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord » Titlu: 11582.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Titlu: 11582.jpg

Ştiri

Prima Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia Flaminia-Euclide Roma Nord

Prima Sfântă Împărtăşanie solemnă în parohia Flaminia-Euclide Roma Nord

Duminică 7 iunie 2015 în parohia noastră 6 copii au primit Prima împărtăşanie solemnă care au fost pregătiţi de studenţii teologi Stefan e Ovidiu.
Sfânta Liturghie a fost onorată prin participarea P.S. Guerino Di Tora, Episcop auxiliar Diocesi di Roma, responsabil pentru sectorul Roma-Nord, de Mons. Pierpaolo, directorul Biroului Migrantes din Roma şi Lazio, de preotul Serafim Vescan Iulian, parohul comunităţii, diaconul Dan Pisuc şi preoţi alţi preoţi, veniţi pentru spovedanie.
Răspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de corul studenţilor de la Colegiul Pio Romeno condus de către dirijorul Ionut Ursuleac.
Mons. Pierpaolo după ce a primit o icoană din partea parohiei a mulţumit părintelui şi comunităţii de invitaţie amintind de frumoasa slujbă din noaptea de Paşti împreună cu noi şi vine de câte ori este invitat şi în limita posibilităţilor pentru că sunt 28 de comunităţi de străini în Roma pe care trebuie să-i viziteze.
Episcopul în cuvântul său a amintit de categoriile de sfinţi - în biserica bizantină a doua duminică după Rusalii se cheamă a tuturor sfinţilor – şi noi toţi prin botez suntem chemaţi să fim sfinţi prin sfintele Taine şi viaţa trăită după voia Lui Dumnezeu.
I-a îndemnat pe copii să-şi păstreze curată haina sufletului mereu aşa cum o mărturisim în această zi luminată în care l-am primit pe Isus Euharisticul în inimile noastre.
După acest moment solemn PS Guerino a înmânat copiilor diplome şi cadouri din partea parohiei.
La sfârşitul celebrării, Înaltul Ierarh s-a întreţinut cu credincioşii şi cu ceilalţi invitaţi.
Sărbătoarea comunităţii din Roma-Nord a fost marcată printr-un sugestiv program artistic-spiritual în teatrul parohiei, oferit de către copii şi altul în cinstea lor.
Au fost prezenţi două cântăreţe de muzică populară Rodica Chircu şi Steluţa Floristean, un grup folcloric din Republica Moldova şi reprezentanţi ai Ambasadei.
A urmat agapă fraternă pentru toţi cei aproape 120 persoane.
P. Serafim Vescan Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.