Română | Italiano
AcasăŞtiri201521 Iunie: Procesiuni la Padova în luna iunie
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11685.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11685.jpg

Ştiri

Procesiuni la Padova în luna iunie

Procesiuni la Padova în luna iunie

În data de 7 iunie, orele 17,00, la Padova în catedrală (Duomo), a avut loc Sfânta Liturghie urmată de o mare procesiune, cu ocazia sărbătorii Trupul Domnului (Corpus Domini) sau Joia Verde, sărbătoare foarte importantă aici la Padova.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de episcopul locului Antonio Mattiazzo care a vorbit despre importanţa relaţiei dintre autoritatea administrativă locală şi Biserică, cât şi de deschiderea pe care trebuie să o aibă creştinii faţă de cei străini, faţă de emigranţi. Episcopul Mattiazzo este în aşteptarea unei noi misiuni în Etiopia, odată cu încheierea episcopatului său şi împlinirea vârstei de 75 de ani.
Procesiunea în care au fost prezenţi 30 de preoţi şi foarte mulţi credincioşi a început din faţa Catedralei şi a trecut pe lângă “Piazza delle Erbe” şi pe lângă Primărie şi s-a încheiat din nou în Biserică. Lumea de pe străzile Padovei a fost foarte disciplinată arătând reverenţă faţă de Sfântul Sacrament şi faţă de Cortegiu.
O procesiune şi mai mare cu participarea a unui număr uimitor de persoane a avut loc pe data de 13 iunie, cum bine ştim de sărbătoarea Sfântului Anton. La acest eveniment care a început pe la orele 18,00, după Sfânta Liturghie, au participat un număr impresionant de preoţi, surori, asociaţii şi comunităţi etnice, printre care şi comunităţile româneşti catolice de ambele rituri. Pe străzile din împrejurimile Bazilicii era foarte multă lume din Italia şi din alte diferite naţiuni. Procesiunea s-a încheiat cu o binecuvântare cu Sfintele Relicve (limba şi mandibula Sfântului), care au fost purtate în procesiunea solemnă.
P. Aetius Pop

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.