Română | Italiano
AcasăŞtiri201527 Iunie: Numărul de vară al revistei comunităţii româneşti greco-catolice din ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11617.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11617.jpg

Ştiri

Numărul de vară al revistei comunităţii româneşti greco-catolice din Padova

Numărul de vară al revistei comunităţii româneşti greco-catolice din Padova

Începând de duminică, 28 iunie 2015, este disponibilă în comunitatea românească greco-catolică din Padova revista „Foaia parohială” cu numărul 17/an V, pe iunie 2015. Revista apare de patru ori pe an, cuprinzând ştiri din viaţa Bisericii, pagini de spiritualitate, istorie şi literatură, noutăţi din viaţa comunităţii şi anunţuri utile pentru membrii acesteia.
Acest număr începe cu un articol semnat de preoţii comunităţii despre retragerea episcopului de Padova, E.S.Antonio Mattiazzo, care a ajuns la vârsta de 75 de ani. Urmează câteva ştiri din activitatea Suveranului Pontif, îndeosebi asupra enciclicii „Laudato sì’” publicată recent şi a întâlnirii acestuia cu preşedintele României dl. Klaus Iohannis.
La secţia „Literatură”, revista continuă publicarea memoriilor părintelui greco-catolic Ioan Miclea; cu umor şi măiestrie, părintele îşi aduce aminte în acest fragment aventurile avute cu prilejul primei sosiri în parohia Vaidei, în care a fost numit îndată după hirotonire, starea dezolantă a bisericii şi sentimentele pe care le-a trăit.
Secţiunea „Din viaţa comunităţii” ocupă –de departe- spaţiul cel mai amplu în acest număr. În articole scrise de către diferite doamne care fac parte din comunitate, sunt prezentate pelerinajele duminicilor din luna mai la sanctuarele mariane de la Praglia, Luvigliano, Villafranca Padovana şi „Muntele Maicii Domnului” de la Teolo. De asemenea, preoţii comunităţii semnează articole despre evenimentele spirituale ale lunii Iunie: celebrările în cinstea Sf.Anton şi procesiunile cu ocazia praznicului „Trupului şi al Sângelui Domnului”.
Revista se încheie cu mulţumirile parohului pr. Aetius Pop pentru anul pastoral care se încheie şi cu programul verii.
Următorul număr va apărea în toamna acestui an.
          
Pentru a vizualiza revista, click aici:
          
P. Cristian Sabău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.