Română | Italiano
AcasăŞtiri201516 Iulie: Sărbătoarea Vicariatului din centrul Italiei
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11595.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11595.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Vicariatului din centrul Italiei

Sărbătoarea Vicariatului din centrul Italiei

"Cristos cel înviat în mijlocul nostru! Este şi va fi!"
Cu acest salut de la sf. Liturghie, sâmbătă 11 iulie 2015 ne-am bucurat de o zi de sărbătoare a bisericii noastre în diaspora, mai precis, în vicariatul din centrul Italiei, în localitatea Cesenatico, din dieceza Cesena - Sarsina.
Am sărbătorit, intr-o atmosferă frăţească cele 3 numiri făcute recent:
- pr. Marinel Muresan - Vicar pentru Italia de centru,
- pr. Valer Sician - protopop de Toscana si Umbria
- pr. Mihai David - protopop de Emilia-Romagna şi Marche
La sf. Liturghie au participat majoritatea parohilor cu familiile lor din cele două protopopiate ale vicariatului, împreună cu trei enoriaşe din parohia ”Izvorul Tămăduirii” din Cesena, care cu multă bucurie şi totală dăruire au gătit masa festivă oferită tuturor participantilor de cei trei preoti: pr. Marinel Muresan, pr. Valer Sician şi pr. Mihai David.
La sfârşitul sf. Liturghii a luat cuvantul fiecare preot, exprimandu-şi bucuria slujirii pentru biserica greco-catolică. S-a relevat râvna şi dragostea preoţilor faţă de biserica noastră şi dorinţa de a continua misiunea cu bucuria credinţei ca apostoli pentru a anunţa poporului că Împărăţia Cerurilor este aproape.
”Să nu uităm - spunea unul dintre preoţi - dacă lumea nu are speranţă, atunci pentru ea, noi suntem speranţa”; iată bucuria credinţei de a-L împărtăşi pe Cristos poporului sfânt.
Noi preoţii trebuie să avem un singur vis: iubire, adică vindecare. Toate acestea prin sfintele Taine, de aceea, dorinţa noastră a preoţilor este şi aceea de a fi buni ispravnici ai sfintelor Taine. Preotul se lasă implicat cu Taina (prezenţa lui Cristos) adică, Isus este mereu acolo pentru a ierta şi vindeca.
De aceea este important faptul că ”pentru a fi iubiţi, îndrăgiţi noi preoţii, trebuie să încercăm să fim amabili”, spunea papa Sf. Ioan al XXIII-lea.
P. Marinel Muresan, P. Valer Sician, P. Mihai David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.