Română | Italiano
AcasăŞtiri201521 Septembrie: Pelerinajul la Loreto al grupului greco-catolic din Imola
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11711.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11711.jpg

Ştiri

Pelerinajul la Loreto al grupului greco-catolic din Imola

Pelerinajul la Loreto al grupului greco-catolic din Imola

Duminica 20 sept 2015, pentru al saselea an consecutiv, membrii grupului greco-catolic din Imola au participat la pelerinajul diecezan anual organizat de Pia Unione di Loreto din Imola, pentru a permite membrilor sai sa isi arate devotiunea catre Sf. Fecioara Maria de la Loreto. La pelerinajul din acest an au participat peste 1180 de credinciosi din toate grupurile parohiale ale diecezei de Imola.
Daca in anii trecuti grupul greco-catolic roman era mai mic si permitea calatoria intr-un autocar cu alti credinciosi italieni, anul acesta, am avut bucuria de a fi mai numerosi si de a umple noi un autocar intreg de 53 de locuri. Unii dintre acesti credinciosi au participat de 5-6 ori la acest pelerinaj, altii fiind acum prima oara in acest loc, insa toti si-au exprimat bucuria participarii la pelerinaj cu scopul de a reinnoi devotamentul fata de Sf. Fecioara Maria si de a-i multumi pentru harurile primite pana acum.
Ajunsi la Loreto la ora 9,30 am participat impreuna cu ceilalti credinciosi italieni din Pia Unione la procesiunea in piata Bazilicii rugandu-ne si intonand anumite cantece mariane. La sfarsitul procesiunii s-a facut o poza de grup pe scarile Bazilicii, iar apoi la ora 10,45 s-a intrat in biserica pentru a participa la Sf. Liturghie prezidata de Mons. Claudio Stagni, episcopul emerit de Faenza, cel care a condus pelerinajul.
In omilia sa, Mons. Claudio a subliniat cum credinciosii trebuie sa incerce sa imite atitudinea plina de umilinta a Mariei care a conceput in acea casa (adusa la Loreto) pe Isus, Fiul Celui Preainalt.
"Si noi intrand aici in acest locas sfant trebuie sa ne simtim primiti de Dumnezeu si de Fecioara Maria. Aceasta casa este un semn pentru noi dar si o relicva pretioasa care ne aminteste de viata de familie petrecuta de Isus, Iosif si Maria la Nazaret".
"Hic Verbum caro factum est - Aici Cuvantul lui Dumnezeu s-a intrupat - a continuat episcopul, subliniind ca acea prezenta noi o simtim si la celebrarea Sf. Euharistii unde Isus vine la noi in mod real. Noi suntem cei mici si saraci care avem nevoie sa stim ca Dumnezeul nostru ni se face aproape in acest mister si sa ne minunam de marea sa iubire pe care ne-a demonstrat-o si atunci si acum".
Dupa terminarea Sf. Liturghii, a urmat pranzul si un moment pentru vizitarea locurilor din cadrul sanctuarului. De la ora 14, 30 a urmat partea a doua a pelerinajului, prin recitarea in comun a Sf. Rozar in mai multe limbi, printre care si romana, un moment de adoratie a lui Isus si apoi binecuvantarea Euharistica.
La sfarsit a urmat salutul Mons. Giovanni Tonucci, Arhiepiscopul de Loreto, care a dorit sa multumeasca tuturor credinciosilor din pelerinaj care au umplut Bazilica pentru devotamentul pe care il arata Mariei si sa le ceara in acelasi moment sa se roage pentru urmatorul sinod pentru familie care va avea loc la Roma in luna octombrie, aratand ca familia este un punt foarte important pentru Biserica, si ca ea trebuie sa fie sprijinita si aparata de multele pericole care incearca sa distruga unitatea familiei din ziua de astazi.
Dupa trecerea prin Sf. Casa si rugaciunile facute acolo, credinciosii nostri au primit binecuvantarea pentru ei si pentru obiectele religioase cumparate de la sanctuar ca amintire din acest pelerinaj.
Pe drumul inapoi spre Imola, s-a multumit Domnului si Fecioarei Maria pentru frumoasa zi petrecuta impreuna si pentru harurile primite.
P. Tiberiu Sirbu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.