Română | Italiano
AcasăŞtiri20156 Octombrie: Părintele Ioan-Irineu Fărcaş a celebrat Sfanta Liturghie în Parohia ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11615.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11615.jpg

Ştiri

Părintele Ioan-Irineu Fărcaş a celebrat Sfanta Liturghie în Parohia Flaminia-Euclide, Roma Nord

Părintele Ioan-Irineu Fărcaş a celebrat Sfanta Liturghie în Parohia Flaminia-Euclide, Roma Nord

Duminică 4 octombrie 2015, părintele protopop Ioan-Irineu Fărcaş, rectorul Misiunii Române Unite din München, Germania, a vizitat şi celebrat Sfânta Liturghie în parohia Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan din Roma Nord.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul “Lumină lina" din München pe patru voci, la care s-au adăugat şi studentii teologi care vin în parohia noastră, Zanfir Radu, Vlad Pupaza şi Daniel Hrisca.
La predică părintele Irineu Fărcaş a explicat Evanghelia duminici a XIX-a după Rusalii despre iubirea vrăjmaşilor.
Au mai concelebrat la Sfântul Altar alături de părintele protopop Fărcaş şi părintele Şerban Rareş Sebastian care locuieşte în Colegiul Pio Romeno şi părintele Serafim Iulian Vescan responsabilul comunităţi.
Parohia Flaminia Euclide, Roma Nord, a înfiinţat o Asociaţie: “Centrul Român Cultural şi de Spiritualitate Bizantină Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan".
Pe data de 6 decembrie 2015, S. E. Mons. Cyril Vasil, secretarul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, a acceptat invitaţia de a vizita şi celebra Sfânta Liturghie în parohia Flaminia Euclide, Roma Nord, eveniment la care sunt invitaţi cu bucurie toţi preoţii şi credincioşii care au posibilitatea să se unească în rugăciune pentru a onora Biserica Greco-Catolică, fiind a doua comunitate pe care o vizitează după cea din Bologna în Italia pentru a fi un prilej bun să fim cunoscuţi şi că suntem în numar mare şi să avem drepturi pentru păstrarea identităţii ca români prezenţi aici în Italia. La încheierea celebrării Pr. Serafim Iulian Vescan a mulţumit oaspeţilor în numele credincioşilor şi la casa parohială sa oferit un prânz cu preparate din bucătăria românească şi italiană musafirilor din Germania.
P. Serafim Iulian Vescan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.