Română | Italiano
AcasăŞtiri201518 Octombrie: Sărbătoarea familiilor din parohia greco-catolică din Imola
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: Botez în comunitatea din Padova » Titlu: 11699.jpg

Anul: 2021

Eveniment: Botez în comunitatea din Padova

Titlu: 11699.jpg

Ştiri

Sărbătoarea familiilor din parohia greco-catolică din Imola

Sărbătoarea familiilor din parohia greco-catolică din Imola

De trei ani în parohia greco-catolică din Imola, în a treia duminică din octombrie celebrăm ”sărbătoarea familiilor”, sărbătoare ce are ca scop sublinierea importantei casatoriei, iubirii, credinţei, fidelităţii si a unităţtii în familie. Îi invităm în special pe cei care celebrează un an aniversar de la data celebrării sacramentului căsătoriei să dea o mică mărturie despre viaţa şi experienţa lor de familie. Cu cât numărul de ani aniversari este mai mare vedem că bucuria este mai mare atât pe feţele soţilor cât şi pe cea a copiilor lor.
Anul acesta au dorit să dea o mică mărturie despre viaţa lor de familie două cupluri de soţi, Cosmin şi Cristina Sabo şi Liviu si Aurica Miholca, care au sărbătorit fiecare 15 ani de la căsătoria lor. Fiecare cuplu au fost însoţiţi de copii lor, Ariana şi David Sabo şi respectiv Larisa si Cătălin Miholca, care erau si ei emotionaţi de acest moment.
După mica mărturie a fiecărei familii, pr. Tiberiu, a invitat întreaga comunitate la o rugăciune pentru aceste cupluri si familii cerând Domnului ca să binecuvânteze atât familiile lor căt şi pe celelalte din comunitatea noastră.
A urmat apoi un moment emotionant, deoarece soţi au dorit să reînnoiască promisiunea de iubire, credinţă şi de fidelitate făcută la căsătorie, dar de data aceasta fiind de faţă şi copii lor şi comunitatea de credincioşi din Imola, din care ei fac acum parte.
Ne-am bucurat de asemenea că în acest an 2015, concomitent cu acestă sărbătoare la Roma se desfăsoară Sinodul episcopilor pe tema familiei, lucru care arată că biserica întreagă se preocupă de soarta şi binele familiilor de creştini, de problemele cu care se confruntă în prezent familiile, încercând să dea nişte răspunsuri în conformitate cu mesajul lui Isus pe tema căsătoriei şi familiei, dar ţinînd cont de vremea în care trăim şi astăzi.
Toţi cei prezenţi ne-am bucurat de aceste momente de împărtăşire şi apoi familiile au fost invitate să participe la agapa frăţească pregătită într-o sală din spatele bisericii, fiecare familie contribuind cu ceva spre a face acest moment unul minunat şi de care să îţi aduci cu drag aminte!
”Consider că este important să ştii că nu eşti singur ca persoană pe drumul care duce spre Dumnezeu, şi nici nu este implicată doar o singură familie în această călătorie spre destinaţia cerească. Mărturia unor familii care au un mare numar de ani împreună, 15 in cazul celor de anul acesta (iar altii de anii trecuti de 20, 25, 30 sau chiar peste 30 de ani împreună) vine doar să întărească faptul că e posibil să traăieşti ca soţi creştini în iubire, credinţă, fidelitate şi unitate, aducând laudă lui Dumnezeu, printr-o viaţă de credinţă de creştini practicanţi şi prin rodul iubirii lor: copii.
Aceste cupluri de soţi creştini pot să fie exemplu şi pentru tinerii necăsătoriţi sau proaspăt căsătoriţi ca să îşi dorească şi ei să ajungă aceste niveluri de trăinicie a vieţii conjugale şi de familie, în ciuda atâtor exemple (tot mai dese din păcate) de familii care se destramă prin divorţ la puţină vreme după ce s-au căsătorit. Dacă îţi trăieşti bine credinţa, ai cum să duci o viaţă bună de căsătorie şi de familie, transmiţi copiilor credinţa proprie, îi înveţi să facă binele, să fie fideli, generoşi, responsabili. Şi o comunitate creştină bună se construieşte pe fumdamentul unor creştini activi, practicanţi, a unor familii care arată că stau bine împreună unii cu alţii şi că le pasă unii de alţii, şi se ajută în nevoile lor, şi se bucură împreună de realizările lor” a spus pr. Tiberiu.
Le dorin tuturor soţilor din comunitatea noastră (şi nu numai din ea, ci din toate comunităţile bisericii noastre) să fie vrednici mărturisitori ai iubirii şi ai credinţei în Dumnezeu şi să rodească prin fapte bune faţă de copii lor şi de toţi ceilalţi semeni ai lor, după îndemnul Domnului Isus.
Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!
Pentru a putea vedea mai multe fotografii de la această sărbătoare a familiilor vă învităm să vizitaţi pagina de Facebook a parohiei de la adresa:
Pr. Tiberiu Sîrbu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.