Română | Italiano
AcasăŞtiri201530 Octombrie: Parohia Sfinţii Trei Ierarhi: Sf. Vasile, Sf. Grigore si Sf. Ioan, ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11621.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11621.jpg

Ştiri

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi: Sf. Vasile, Sf. Grigore si Sf. Ioan, Roma-Nord” Drumurile credinţei şi a gastronomiei româneşti”

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi: Sf. Vasile, Sf. Grigore si Sf. Ioan, Roma-Nord” Drumurile credinţei şi a gastronomiei româneşti”

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord, duminică 25 octombrie 2015, cu ocazia închiderii EXPO 2015 de la Milano şi la apropierea deschiderii Anului Sfânt Extraordinar al Milostivirii, dorit de Sfântul Părinte Papa Francesco, care va începe pe data de 8 decembrie a acestui an, a avut onoarea de a ospita aproape 140 de persoane cu ocazia Concursului ”Româncuţa în bucătărie„ care este unul din proiectele Asociaţiei ”Centrului român cultural şi spiritual bizantin Sfinţii Trei Ierarhi", in Teatrul parohiei Sfântul Valentin din Villaggio Olimpico unde Asociaţia îşi are sediul.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de preoţii: P. Valentin Marcu , p. Rareş Sebastian Şerban şi p. Serafim Vescan Iulian, iar patru studenţi teologi de la Colegio Pio Romeno au dat răspunsurile împreună cu toţi credincioşii din biserică.
După salutul autorităţilor, a prietenilor italieni şi a tuturor celor prezenţi, cei 18 concurenţii au prezentat calitatea, modul de preparare, modul de prezentare al mâncărurile din zonele din care aparţin .
Motoul întâlnirii a fost : ”drumurile credinţei şi a mâncărurilor româneşti„.
Comisia, Jiuriul a trebuit sa dea note , voturi pentru concurenţii care au vrut prin această artă culinară să aducă patrimoniul comun al ospitalităţii şi al păcii în ţarile din zona mediteraneană.
După ce a gustat şi toata lumea prezentă , Comisia a dat premii, menţiuni speciale şi atestate de partecipare, apoi a urmat un program artistic cu cântece populare, poezii şi dansuri tradiţionale aşteptând nerăbdători următoarea ediţie şi alte evenimente, dintre care amintim pe cel mai recent pe data de 22 noiembrie se organizează un pelerinaj la Casa Sfintei Fecioare Maria la Sanctuarul din Loreto.
Pr. Serafim Vescan Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.