Română | Italiano
AcasăŞtiri20158 Noiembrie: Parastas în Parohia din Venezia-Mestre în memoria tinerilor decedaţi la ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11633.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11633.jpg

Ştiri

Parastas în Parohia din Venezia-Mestre în memoria tinerilor decedaţi la Bucureşti

Parastas în Parohia din Venezia-Mestre în memoria tinerilor decedaţi la Bucureşti

Si romanii care au decis sa traiasca departe de cei dragi ai familiei si de pamantul stramosesc, pentru a-si castiga o paine mai buna pentru ei si pentru copiii lor, dar având la dispozitie puternicele mijloace de comunicare si socializare, vazand ceea ce s-a intamplat la Bucuresti intr-un club de distracţii, in seara zilei de vineri 30 octombrie, am ramas indignati si profund indurerati de vietile tinere si foarte tinere, pierdute.
Incendiul provocat de eroarea umana si de neimplinirea obligatiilor organizatorilor si al autoritatilor din administratia locala, a adus multe suferinte familiilor, ce nu v-a putea fi stearsa niciodata, semnand aceste vieti pentru totdeauna. Deci, si noi ce traim departe de tara, am dorit sa ne alaturam si sa fim solidari si aproape de cei in suferinta, celebrand un Parastas de obste pentru aceste vieti pierdute, care cu tinereate si dezinvoltura tipica varstei, nu vor aduce societatii romane entuziasmul si speranta intr-un viitor mai bun.
De asemenea, s-a inaltat la cer multa rugaciune pentru cei raniti grav si foarte grav, pentru ca Domnul vietii sa ii mangaie, ca sa poata ajunge la incetarea suferintelor fizice si restituirea familiilor lor profund incercate. Nu se poate sa nu exprimam si un cuvant de profunda recunostinta tuturor celor ce si-au riscat vietile lor pentru a salva cat mai multe vieti si in mod particular personalului medical de pe salvari, pompieri si voluntari. De admirat a fost si mobilizarea romanilor la centrele de donare de sange si plasma, care au demonstrat inca odata ca nu sunt indiferenti in momentele de suferinta si incercare prin care semenii si aproapele nostru pot trece, deci, de solidarietate totala. Tot respectul si stima.
Fie ca Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei adormiti, iar asupra celor in suferinta, sa trimita din cer mangaierea si vindecarea fizica si sufleteasca, fiind "doctorul sufletelor si a trupurilor noastre", iar familiilor asa de mult incercate, curaj si speranta.
P. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.