Română | Italiano
AcasăŞtiri20159 Noiembrie: Hramul parohiei – ocazie de întâlnire şi uniune între români
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi » Titlu: 11704.jpg

Anul: 2021

Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi

Titlu: 11704.jpg

Ştiri

Hramul parohiei – ocazie de întâlnire şi uniune între români

Hramul parohiei – ocazie de întâlnire şi uniune între români

Duminică, 8 noiembrie 2015, Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a aniversat 13 ani de la înfiinţare. Cu multă bucurie, în straie de sărbătoare, enoriaşii din Forlì au primit credincioşii veniţi din Mirandola, Cesena şi împrejurimile Forliveze.
Dumnezeiasca Liturghie a început cu o procesiune, cu sfânta cruce „deschizătoare de drumuri”. La masa sfântului Altar au concelebrat pr.Ioan Feier, pr.Aron Coroian, pr.Mihai David şi diaconul Dănuţ Buticaş. La ceremonia religioasă au fost prezenţi consilierul cu politicile de integrare socială Raul Mosconi – care a transmis salutul primarului din Forlì, Davide Drei – şi Roberto Ravaioli, coordonatorul serviciului Migrantes al Diocezei Forli-Bertinoro.
Pr. Ioan Feier, în predica sa, a spus: „Dumnezeu când a creat lumea, cerul şi pământul, marea şi uscatul, înainte a creat lumea nevăzută. A creat un univers nemărginit al dragostei şi a creat îngerii.” Apoi adăuga: „Îngerii sunt cei mai apropiaţi prieteni ai noştri. Nici mama, nici tata, nici fraţii, prietenii nu ne sunt atât de apropiaţi ca şi îngerul păzitor. Singurul care rămâne alături de noi până în ceasul morţii este îngerul păzitor, având datoria să scrie toate faptele noastre, şi bune şi rele, săvârşite de noi pe Pământ. Dacă cumva l-aţi supărat pe îngerul vostru păzitor, aveţi ocazia azi să-i cereţi iertare”. Ne-a sfătuit pe noi toţi: „Să luăm exemplul îngerilor căci ei nu se sfădesc, nu se luptă pentru poziţii înalte. Iubiţi-vă precum se iubesc îngerii în ceruri!” La finalul predicii ne-a îndemnat: „Îngerul păzitor este în spatele tău mereu. Invită-l, când nu mai poţi, în faţa ta!”
Copiii din parohie, susţinuţi de îngerii lor păzitori, cu glasuri de îngeraşi au cântat Fericirile şi au invitat la împărtăşanie „Veniţi, veniţi cu toţii la sfântul Său altar/ Să-i facem bucurie şi să-L primim în dar”.
La finalul Sfintei Liturghii, pr.paroh Mihai David a spus: „Am pregustat bucuria raiului care este: Isus în mijlocul nostru. În Sfânta Eucharistie este Dumnezeu însuşi care ne comunică că: Isus a înviat şi ne împărtăşeşte harul divin ca şi hrană, ca şi Dar, pe Sine însuşi. Prin acest minunat sacrament, Dumnezeu hrăneşte foamea omului, dorind să susţină, să întărească pe tot omul. Este o reală prezenţă, este Isus Cel înviat în mijlocul nostru. Nu este doar o amintire, o comemorare, ci devenim contemporani cu evenimentul, se uneşte astfel, săraca noastră umanitate cu splendoarea divinităţii. La Sfânta Liturghie, Eucharistia confirmă unitatea participanţilor, iar Biserica devine Corpul lui Cristos, adică „nu sunt eu care trăiesc, ci Cristos trăieşte în mine”. Doar cu inima se vede bine esenţialul. Unde este iubire acolo este percepere. Cu alte cuvinte, doar cine iubeşte vede bine”. Părintele a adăugat: „Îngerul păzitor petrece mult timp cu noi. Cel mai adesea, nu putem să-l vedem şi chiar avem dificultăţi în a-i percepe prezenţa. Dar credinţa în prezenţa sa alături de noi ne conferă deja o stare de siguranţă. Altfel spus, nu suntem niciodată singuri, chiar în momentele cele mai dificile. Cu noi se află tot timpul cel care ne iubeşte profund şi necondiţionat, chiar dacă noi considerăm că nu merităm (conform standardelor umane) şi suntem perfect conştienţi de greşelile noastre. Îngerul păzitor este totdeauna cu noi, gata să ne ierte, să ne încurajeze, să ne ajute să ne transformăm”.
Bucuria sărbătorii s-a prelungit cu o agapă creştină oferită şi pregătită cu multă dragoste de enoriaşii parohiei. Pr.Mihai, pr.Ioan şi diaconul Dănuţ au încântat românii adunaţi la sărbătoare cu cântece tradiţionale româneşti.
Credincioşii din parohiile din Forli, Cesena şi Mirandola – unii dintre ei, se cunoşteau din România, s-au revăzut după ani de zile, hramul fiind ocazie de întâlnire şi uniune între români - şi-au propus să se întâlnească la Mirandola pentru a sărbători împreună hramul parohiei Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României – ziua tuturor românilor.
Claudia David

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.