Română | Italiano
AcasăŞtiri201512 Noiembrie: Udine -Bucureşti. Rugăciune şi manifestare de apropiere sufletească
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11644.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11644.jpg

Ştiri

Udine -Bucureşti. Rugăciune şi manifestare de apropiere sufletească

Udine -Bucureşti. Rugăciune şi manifestare de apropiere sufletească

Mulţumesc tuturor românilor şi italienilor (printre victime se află şi o studentă italiancă) care s-au adunat în faţa Bisericii româneşti "San Cristoforo" din "piazza San Cristoforo" unde din 2002 se află Misiunea Română Unită cu Roma.
Duminica seara, în data de 8 noiembrie, la ora 17.00 ne-am adunat pentru UN MOMENT INTENS DE RUGĂCIUNE, DE TREZIRE SPIRITUALĂ, CIVICĂ şi MORALĂ. Le mulţumesc credincioşilor din Parohie care au fost trup şi suflet pentru aceasta iniţiativă.
Am aflat de un alt grup de tineri care urma să se întâlnească la ora 18.00 în "Piazza Primo Maggio" şi am luat legătura prin Oana P. cu Alex A. deoarece ni se părea natural şi normal să ne unim.
În piazza San Cristoforo a avut loc momentul conturării Ţării noastre Romnia cu lumânări roşii aprinse, care a devenit SIMBOLUL apropierii sufleteşti a românilor din Udine faţă de familiile victimelor din Clubul Colectiv de la Bucureşti. Fotografiile vorbesc de la sine. Bravo tinerilor şi tuturor românilor care au înţeles mottoul "NU PUTEM NUMAI SĂ PRIVIM" lansat cu puţine zile înainte de către pr. Ioan Mărgnean-Cociş, preotul român unit al Parohiei româneşti greco-catolic din Friuli Veneţia Giulia cu sediul la Udine.
Mulţumim d.lui Daniel H. pentru fotografii şi mi se pare emblematic sa amintesc că cel mai mic participant prezent Duminica la evenimentul de la Udine a fost pruncul David Cristian care are 5 săptămâni şi vine de la Roma.
Ne dorim sa trăiască intr-o lume MAI BUNA, MAI SFÂNTA, MAI DREAPTA, MAI NORMALA ... care depinde şi de noi, din moment ce ştim foarte bine că "OMUL SFINŢEŞTE LOCUL".
Am publicat acest articol şi fotografiile deoarece numărul victimelor acestui nefast şi straniu incident de la Bucureşti continuă să crească în fiecare zi.
Suntem alături de familiile îndurerate ale celor care au trecut la viaţa veşnică şi sperăm ca asemenea incidente să nu se mai întâmple niciodată nicăieri.
Familia este locul prin excelenţă şi un laborator vrednic unde scara valorilor morale, spirituale, civice sau sociale trebuie să fie învăţate şi făcute proprii încă de mici. De rău se fuge, se fereşte. nu se intră în discuţii cu gândul că putem învinge singuri răul.
Noi avem o cale, pe HRISTOS DOMNUL care a învins moartea şi a topit întunericul prin Lumina dumnezeiască. Suntem chemaţi să fim fii ai Luminii!
p. Ioan Marginean-Cocis

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.