Română | Italiano
AcasăŞtiri201011 Decembrie: A murit don Beniamino Nicolin, paroh de "Sant'Agostino", ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Hram la Forlì şi Centenarul Marii Uniri a românilor la anul Domnului 1918 » Titlu: 11038.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Hram la Forlì şi Centenarul Marii Uniri a românilor la anul Domnului 1918

Titlu: 11038.jpg

Ştiri

A murit don Beniamino Nicolin, paroh de "Sant'Agostino", Vicenza, Italia

A murit don Beniamino Nicolin, paroh de "Sant'Agostino", Vicenza, Italia

„S. AGOSTINO”. Moartea bruscă a parohului de 69 de ani. Comunitatea în doliu din cauza morţii părintelui, cunoscut în provincie, care de 5 ani conducea parohia.
Comunitatea „S. Agostino” deplânge păstorul ei. Don Beniamino Nicolin a murit ieri dimineaţa la spitalul din Vicenza, unde a fost internat timp de trei zile din cauza unui accident vascular cerebral care l-a lovit brusc marţi. Avea 69 ani, din care 43 a trăit ca religios. Inimă mare, iubitor al prieteniei şi al relaţiilor umane, don Beniamino a făcut din vocaţie centrul vieţii sale: cine l-a cunoscut nu va uita niciodată pasiunea, entuziasmul şi creativitatea cu care acesta a petrecut zi de zi, punându-se în joc să propună o pastorală sugestivă, angajatoare, niciodată plictisitoare.
Don Beniamino Nicolin a fost paroh la „S. Agostino” de cinci ani. A colaborat cu preotul congolez Donatien Angora Matabisi şi părintele Raimondo Salanschi, din dieceza de Oradea, România. Generozitatea şi pasiunea vie de a fi preot l-au însoţit pe don Beniamino în toate parohiile prin care a trecut. După debutul la Vicenza, la Araceli, a fost capelan la Camisano şi la Pievebelvicino. Apoi, pentru 13 ani, a plecat în misiune între imigranţi în Elveţia, în frumosul oraş Zug. A revenit ca paroh, în primul rând în „San Vito” din Bassano, apoi la Trissino. În cele din urmă, în 2005, a debarcat la „S. Agostino”. Înmormântarea va fi luni de la orele 15.00.
Il giornale di Vicenza

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.