Română | Italiano
AcasăŞtiri201512 Noiembrie: Intalnirea preoţilor din vicariatul Italia de Centru
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: „Mica Unire sărbătorită cu Mare Veselie” » Titlu: 11151.jpg

Anul: 2019

Eveniment: „Mica Unire sărbătorită cu Mare Veselie”

Titlu: 11151.jpg

Ştiri

Intalnirea preoţilor din vicariatul Italia de Centru

Intalnirea preoţilor din vicariatul Italia de Centru

In perioada 9-10 noiembrie 2015 a avut loc in parohia greco-catolica din Firenze, intalnirea vicariala a preotilor greco-catolici din Italia de centru. La aceasta intalnire au participat Pr. Marinel Mureşan, sincel pentru Italia Centru; Pr. Sician Valer, protopop de Toscana şi Umbria; Pr.
Mihai David, protopop de Emilia Romagna şi Marche, Pr. Tiberiu Sirbu de la parohia din Imola, Pr. Cristian Coste de la parohia din Rimini, Pr. Ionut Feier de la parohia din Mirandola si Pr. Vasile Orghici responsabil cu organizarea comunitatii greco-catolice din Livorno.
Intalnirea preotilor a inceput luni 9 noiembrie 2015, prin celebrarea Sfintei Liturghii in Sanctuarul de la Loppiano, centrul spiritual al focolarinilor, dupa care a urmat cina impreuna, si in continuare s-a deschis sesiunea dezbaterilor, pe diferite teme pastorale si de formare a preotilor. Intalnirea a continuat apoi marti dimineata, 10 noiembrie, la biserica greco-catolica din Firenze.
Scopul acestei intalniri a fost acela de a ne concentra pe rezolvarea problemelor de reorganizare a diasporei din teritoriul de mai sus mentionat, o mai buna colaborare si comuniune intre comunitatile greco-catolice din acest teritoriu in vederea consolidarii, dezvoltarii si aplicarii unei pastoratii
sociale eficiente. S-a stabilit organizarea si prezentarea de conferinte pe Skype de catre preoti specializati pe diferite discipline ecleziastice. S-a tratat si propus reorganizarea celebrarii hramurilor din aceste comunitati din punctul de vedere al unei viziuni pastorale de colegialitate si o tot mai evidentiata fraternitate.
Intalnirea s-a incheiat prin participarea si concelebrarea Sfintei Liturghii cu Sfantul Parinte Papa Francisc pe stadionul din Firenze. La aceasta celebrare au participat peste 55.000 de persoane care s-au bucurat sa vada indeaproape pe Suveranul Pontif si sa asculte cu atentie predica lui.
Urmatoarea intalnire a preotilor din acest vicariat va avea loc la Roma in mai 2016, unde se vor verifica cum s-au indeplinit obiectivele propuse la aceasta intalnire de la Firenze si se vor aborda apoi alte teme pastorale necesare pentru o mai buna viata spirituala din comunitatile noastre. Tot atunci este prevazut sa se tina si 2 zile de exercitii spirituale pentru preotii din acest vicariat.
P. Vasile Orghici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.