Română | Italiano
AcasăŞtiri201523 Noiembrie: Sf. Maslu la Udine, Misiunea Românească San Cristoforo din Piazza San ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar » Titlu: 10888.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar

Titlu: 10888.jpg

Ştiri

Sf. Maslu la Udine, Misiunea Românească San Cristoforo din Piazza San Cristoforo în centru

Sf. Maslu la Udine, Misiunea Românească San Cristoforo din Piazza San Cristoforo în centru

La Udine, părintele Ioan şi credincioşii de la Misiunea Românească “San Cristoforo” de la Biserica San Cristoforo din piaţa cu acelaşi nume, au organizat slujba Sf. Maslu - una dintre cele şapte Taine instituite de Iisus Hristos Domnul în Biserica Sa pentru noi (Botezul, Mirungerea, Euharistia, Maslu, Spovedania, Cununia şi Preoţia) – Duminică 22 Nov. 2015 la ora 15.30.
Au fost prezenţi preoţi şi diaconi români din zona Triveneto care au celebrat slijba Sf. Maslu pe înţelesul tuturor.
Unele rugăciuni şi răspunsuri au fost date de toată comunitatea, iar părţile principale ale slujbei cu rugăciuni foarte puternice de invocare a ajutorului divin şi de iertare a păcatelor spre vindecarea sufletească şi trupească au fost trăite şi înţelese de credincioşi mai bine ca niciodată. Îmi aduc aminte de mic, cum stăteam ore întregi la aceste slujbe şi nu mă ajuta nimeni să fiu partaş cu sufletul şi cu trupul, în sensul trăirii intense a Cuvântului lui Dumnezeu din cadrul celor şapte Apostole şi Sf. Evanghelii, apoi mişcările simbolice şi rugăciunile de vindecare care ne ajută la conştientizarea faptului că suntem oameni ce avem mare nevoie de un ritm al vieţii spirituale, de o rânduială care luptă împotriva dezordinii din lume şi din propria viaţă, a desfrâului, a lenii, a fricii de viitor sau a grijii zilei în curs şi, de ce nu, chiar a fricii de moarte, care în aceste zile este la tot pasul în lume. Fie incidentele precum cel de la Clubul Colectiv din Bucureşti, fie atentatele terotiste precum cele de la Paris, Mali şi îndeosebi zonele de război continuu induc în noi scenarii de teamă şi de moarte.
O altă luptă este cea spirituală, cea împotriva dezordinii din viaţă, împotriva ispitelor, împotriva adormirii sufleteşti, împotriva nefericirii, necazurilor, nevilor de tot felul.
Cea mai mare sărăcie nu este cea materială, ci sărăcia celor fără minte, sărăcia celor lacomi peste măsură, sărăcia celor fără rost în viaţă, sărăcia celor fără Dumnezeu, sărăcia celor care nu pot sau nu vor să ierte.
Cât de uimitor este faptul că din cele 365 de zile ale unui an, avem 52 de duminici, în care o oră şi jumătate suntem chemaţi să ne hrănim sufletul şi viaţa cu Hristos euharistic, la Sf. Liturghie de mulţumire. De mii de ori într-un an adresăm lui Dumnezeu cereri de toate felurile şi măcar de 52 de ori – în cele 52 de Duminici - să mulţumim de bunăvoie. Unii pot să mulţumească pentru o adiere de vânt, pentru o floare, pentru un zâmbet, etc. iar alţii nu-şi găsesc timp să mulţumească nici pentru propria viaţă, de parcă ar fi privatizat-o.
Sfinţii mulţumesc până şi pentru suferinţele şi nedreptăţile primite pe care le oferă spre binele şi realizarea altor semeni în acea legătură cu Dumnezeu numită comuniune.
Sf. Maslu are multe rugăciuni puternice de vindecare sufletească şi trupească, purificarea prin ascultarea Cuvântului din Sfânta Scriptură prin cele şapte citiri din Apostol şi şapte citiri din sfintele Evanghelii. Apoi ungerea pe părţile mai importante ale corpului pentru dobândirea unei legături frumoase între suflet şi trup, un fel de echilibru şi de susţinere reciprocă.
Mulţumesc din suflet tuturor celor care s-au dăruit cu bunăvoinţă şi bucurie realizării acestui eveniment spiritual la Udine, aici la Misiunea românească din Friuli în Biserica “San Cristoforo”, unde suntem deja de 13 ani, din noiembrie 2002.
Până la Crăciun sunteţi invitaţi la GRUPUL DE COLINDĂTORI: Adulţii Vineri la ora 19.00 iar copii de toate vârstele SÂMBĂTĂ la ora 17.00.
Adresa: Udine, Piazza San Cristoforo, Chiesa di San Cristoforo, în centru în capătul străzii “via Gemona”. Info. parohiaUdine@gmail.com sau tel. 377.149.32.35 (wind).
Pe Fb parohiaUdine2002 sunt fotografii cu biserica.
p. Ioan Marginean-Cocis

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.