Română | Italiano
AcasăŞtiri201529 Noiembrie: Zi de sărbătoate la Mirandola
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11670.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11670.jpg

Ştiri

Zi de sărbătoate la Mirandola

Zi de sărbătoate la Mirandola

Comunitatea Românească Greco-Catolica din Mirandola, s-a îmbrăcat în haină de sărbătoare, cu prilejul hramului Bisericii “Sfântul Apostol Andrei” ocrotitorul parohiei şi a comunităţi româneşti.
Părintele Ioan Feier, la începutul Sfintei slujbe a îndemnat credincioşii la rugăciune pentru Eroii neamului, cât şi pentru sufletul părintelui Ioan David, tatăl părintelui protopop Mihai David. Îndemnul s-a adresat să fie pentru tot sufletul ce a plecat la Domnul şi pentru cei ce încă sunt în suferinţă în urma accidentului din clubul “Colectiv” şi a fraţilor din Franţa ca urmare a suferinţelor de după atentatele de la Paris.
Credincioşii au avut posibilitatea să se spovedească şi să se împărtăşască cu Trupul şi Sângele Domnului Isus Cristos.
La acest eveniment au fost invitaţi: Vicariatul Centru Italia, Vicariatul Diocezei Carpi, Autorităţile locale, Consulatul General Român de la Bologna.
Prezenţi în mijlocul comunităţii au fost:
Părintele coordonator şi responsabil naţional, Ioan Alexandru Pop;
Părintele fondator al comunităţi Andrei Vasile Meseşan;
Părintele (continuator al misiuni în Mirandola) Aron Coroian Fîrtăieş;
Părintele misionar Florin Ifrim;
Părintele Diacon Dănuţ Buticaş;
Părintele Ioan Feier (noul responsabil al comunităţii).
Preşedintele Consiliului local Mirandola,
Au participat credincioşi din parohiile: Cesena, Forli, Bologna, Ostiglia, Melara, Bergantino, San Felice.
Sfânta Litrughie a fost cebrată în limba română şi limba italiană.
Părintele Ioan Alexandru Pop a salutat activitatea misiunii din Mirandola. Felicitând pe cei trei preoţi pr. Andrei M., pr. Aron C. F. , pr Ioan F., încurajând comunitatea în a asculta de glasul păstorului ce se află în mijlocul ei. În cuvântul de învăţătura a mai subliniat că misiunea păstorului este de jertfă, iubire, iertare, cât şi de ascultarea şi supunerea faţă de Dumnezeu a sa ca preot şi a comunităţii ca fii duhovniceşti. Ca împreună să înfăptuiască lucruri mari şi minunate. Nimic din ceea ce se întâmplă nu este la voia întâmplării! Toate lucrurile sunt o binecuvântare. Iar dacă ascultăm de glasul Mântuitorului putem trece în rugăciune biruitori în faţa greutăţilor. Mărturia noastră stă prin fapte bune, fiind mărturisitori ai credinţei, pentru Biserică.
Prin părintele Ioan se continuă o activitate deja începută, se redeschide o altă poartă de misiune şi activitate pastorală. Este bine ca păstorul să fie în mijlocul oamenilor. El este învăţător, conducător, protector şi sfătuitor al comunităţii.
După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, s-a oficiat şi parastasul de pomenire a Eroilor neamului românesc.
Grupul Vocal “MOROŞENII” format de părintele Ioan Feier la Ostiglia în timpul cât a fost diacon în iunie 2014, pe atunci grup de copii şi tineri, azi, 29 noiembrie 2015, s-au alăturat şi părinţii lor şi au făcut un frumos spectacol în Capela “Sfântul Apostol Andrei”, acest colaj de muzică patriotică şi colinde, a făcut să surprindă pe toţi cei prezenţi la acest moment.
Sa cântat La mulţi ani!, tuturor celor ce poartă numele de Andrei şi Andreea.
Părintele Ioan Feier a mulţumit personal tuturor celor prezenţi şi a înmânat Diplome de Excelentă predecesorilor săi în semn de mulţumire pentru jertfa adusă în slujba slujirii din partea Consiliului Pastoral, Pr. fondator Andrei, pr. Aron. Daruri au primit toţi preoţii împreună slujitori ai sfântului Altar. Preşedintele Consiliului Local a primit o icoană cu Domnul Isus Cristos. Domnul Andrea, preşedintele Consiliului Local a mulţumit invitaţiei făcute de noul preot responsabil şi a transmis salutul din partea primarului din Mirandola. A mai precizat: că este frumos, pentru că îmbogăţiţi cultura religioasă cu ceea ce dumneavoastră faceţi aici. Sunt surprins plăcut de ceea ce azi am văzut şi am trăit împreună cu dumneavoastră.
Diplome au primit toţi membri Grupului “Moroşenii” coordonator şi dirijor grup Vasile Roman, formator muzical Ileana Feier, saxafonist Flavius Nicolae Roman. (grupul este cu vârste cuprinse între 3 ani si 65 ani)
Consiliul Pastoral a primit o Diplomă de Excelenţă pentru munca şi jertfa adusă pentru activitatea de misiune alături de preoţi.
Consiliul Pastoral a transmis mulţumire faţă de cei doi preoţi Pr. Andrei, Pr. Aron, prin domnul Gavril Ciotu.
Părintele Aron a mulţumit comunităţii din Mirandola pentru ceea ce au realizat în perioada a 3 ani împreună. Totodată a adus salutul părintelui protopop şi Sfântul Antimis pentru noul responsabil al comunităţii, cât şi un dar de suflet un “clop” moroşenesc, încurajându-l pe pr. Ioan de a mărturisi şi tradiţia prin cântec de doină şi colinde, pricesne şi tot ceea ce este românesc.
Părintele Andrei a salutat pe cei ce au fost de la început cu domnia sa pentru misiunea Bisericii.
Părintele coordonator responsabil naţional Ioan Alexandru Pop a reunit preoţii într-o scurtă şedinţă pentru anumite noutăţi, asupra ceea ce trebuie să facem pentru binele comunităţilor cât şi a Bisericii. Îndemnul a fost de unitate şi luptă împotriva problemelor şi uşurarea activităţii noastre misioanare din diasporă.
Parohul latin don Carlo a primit şi dânsul Diplomă de Excelenţă pentru sprijinul dat comunităţii româneşti din Mirandola.
S-a servit prânzul împreună cu toţi cei prezenţi la acest frumos eveniment.
Pentru toţi a fost o bucurie să îl avem în mijlocul nostru pe părintele coordonator Ioan Alexandru Pop, şi îl aşteptăm să revină în mijlocul nostru şi cu alte ocazii. Bucuria a fost în egală măsură de fiecare preot prezent a fost o reală binecuvântare de a fi împreună, în rugăciune şi slujire faţă de Domnul şi credincioşi. Mulţumim tuturor celor ce s-au ostenit!
Muţumim sponsorilor, donatorilor, tuturor celor ce au sprijinit această sărbătoare.
Acest eveniment a fost un examen în faţa marelui eveniment, FESTIVALUL CONCURS DE MUZICĂ RELIGIOASĂ, “Lăudaţi pe Domnul că este Bun !” din 14 mai 2016, Ediţia I.
Parintele Ioan Feier, responsabil cu comunitatea Mirandola, a pus la dispoziţie un semn de aducere aminte peste ani a acestui frumos eveniment “Cartea de onoare a comunităţii”.
S-a mai dat un semn de carte personalizat cu “Sfântul Andrei“ pentru fiecare invitat în semn de amintire.
Grupul vocal “Moroşenii” au pus în pieptul fiecărui participant flori de tricolor. Cu această ocazie s-a sărbătorit şi Ziua României. A fost o reală binecuvântare!
La mulţi ani România!
La mulţi ani tuturor românilor de pretutindeni!
Vă mulţumim tuturor!
Pr. Ioan Feier

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.