Română | Italiano
AcasăŞtiri20152 Decembrie: Parohia Sfinţii Trei Ierarhi - Roma Nord în pelerinaj la Madonna di Loreto
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11573.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11573.jpg

Ştiri

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi - Roma Nord în pelerinaj la Madonna di Loreto

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi - Roma Nord în pelerinaj la Madonna di Loreto

Duminică 22 noiembrie 2015 un grup de 57 de credincioşi din cadrul parohiei “Sfintii Trei Ierarhi: Vasile, Grigore si Ioan, Roma-Nord”, au mers în pelerinaj la Santuariul ”Madonna di Loreto”, să se roage şi să viziteze casa Sfintei Fecioare Maria, unde a trăit împreună cu Isus în Nazaret.
Loreto este unul dintre cele mai importante sanctuare din Italia şi din lume, care face legãtura între Orient şi Occident, între Ţara Sfântã şi Italia. Sanctuarul situat pe o colină, nu departe de malul Mării Adriatice, la aproximativ 30 km de Ancona, găzduieşte căsuţa Maicii Domnului de la Nazaret, casa în care Maria a trăit şi a primit vestea divină prin mijlocirea arhanghelului Gabriel. E vorba de trei pereti ai unei încăperi care au fost transportaţi în secolul al XIII-lea la Loreto "printr-un mister angelic", mai întâi în Iliria şi apoi în ţinutul Recanati (lângã Loreto) ca apoi sã fie stabilită pe colina cu lauri (de aici numele "lauretum", iar mai apoi Loreto). În urma cercetãrilor fãcute şi a mãrturiei documentelor timpului, se poate afirma că "pietrele casei sfinte", au fost salvate de cruciaţi. Autorii salvatori au fost, se pare, membri ai familiei de origine bizantină Angeli (sau De Angelis).
Sub îndrumarea preotului paroh Serafin Vescan Iulian, grupul a pornit la ora 800 dimineaţa din Flaminio-Roma Nord, s-au rugat pe autocar împreună rugăciunile de dimineţă, sfântul rozar, alte rugăciuni şi cântări religiose adresate Domnului nostru Isus şi Preasfintei Fecioare Maria.
Ajunşi la Loretto, grupul de pelerini a partecipat la Sfânta Liturghie în Bazilica din Sanctuarul de la Loreto (în bazilica inferioară a Crucifixului, la ora 12,20), apoi au putut să se roage şi să visiteze Bazilica, presepio şi alte locuri frumoase care se află în acest loc sfânt.
Masa de prânz am servit-o într-o locaţie unde lucra o româncă din Republica Moldova, care ne-a primit cu mărinimie, întrucât afară era frig şi ploaie.
După masa de prânz pelerinii au avut posibilitatea să-şi cumpere diverse obiecte de suvenir, amintiri de neuitat.
La întoarcere, pe autocar, am mulţumit lui Dumnezeu cu diferite rugăciuni, cântări şi colinzi, pelerinii şi-au mărturisit unii altora impresiile şi propunerile pentru realizarea altor pelerinaje.
Atotputernicul şi Bunul Dumnezeu pentru rugăciunile şi prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, să trimită din ceruri binecuvântarea Sa atât peste membrii Asociaţiei „ Centro Romeno Culturale e di Spiritualità Bizantina” cât şi peste toţi credincioşii parohiei. Doamne ajută!
Pr. Serafim Iulian Vescan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.