Română | Italiano
AcasăŞtiri20157 Decembrie: Sfântul Nicolae şi darurile sale – bucuria copiilor, bunicilor şi a ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Liturghia de nou început a doi dintre fiii parohiei Veneţia Mestre » Titlu: 10927.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Liturghia de nou început a doi dintre fiii parohiei Veneţia Mestre

Titlu: 10927.jpg

Ştiri

Sfântul Nicolae şi darurile sale – bucuria copiilor, bunicilor şi a credincioşilor din Parohia Veneţia-Mestre

Sfântul Nicolae şi darurile sale – bucuria copiilor, bunicilor şi a credincioşilor din Parohia Veneţia-Mestre

Duminică 6 decembrie 2015 a fost prilej de mare bucurie, pentru noi credincioşii Parohiei sfântul Rocus din Mestre. Ca în fiecare an părintele paroh, Vasile Barbolovici a reuşit să ni-l aducă atât de aproape pe sfântul Nicolae, cel mult iubit, dăruitorul veseliei duhovniceşti şi a amintirilor frumoase ale copilăriei. Îmbrăcat în roşul liturgic asociat în tradiţia populară Ierarhului din Mira Liciei, părintele Vasile a slujit Sfânta Liturghie alături de noi credincioşii săi, împreună ne pregătim să întâmpinăm Praznicul Naşterii Domnului, iar peste câteva zile deschiderea Anului Sfânt al Milostivirii.
Primul dar mare de la Sfântul Ierarh Nicolae a fost predica părintelui paroh. Bogată în Cuvântul lui Dumnezeu vestit prin cele două Evanghelii, cea a Duminicii şi cea a sfântului, predica ne-a făcut să ne dăm seama cât de important este să fim oameni generoşi şi mulţumitori, oameni care ştiu să se bucure de cele pe care Dumnezeu ni le dă în fiecare zi şi ştiu mai apoi să dăruiască din puţinul lor şi celor de lângă ei, celor dragi, celor suferinzi, celor aflaţi în necazuri, celor care au nevoie poate doar de un zâmbet şi de o vorbă bună.
Al doilea dar, nepreţuit, a fost Împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului Hristos. Toţi credincioşii, de la mic la mare, ne-am aşezat în rând spre a-l primi pe Dumnezeu. Uniţi cu Bunul Isus ne-am simţit cu adevărat o familie, o familie creştină şi românească şi aşa am cântat, în locul pricesnei, colindele noastre dragi spre a mai pune în inimă ceva din taina şi farmecul unic al Crăciunului.
După Sfânta Liturghie a venit mult aşteptatul Moş Nicolae, bogat în daruri şi bucuros să întâlnească copii frumoşi şi credincioşi, bunici încântaţi şi emoţionaţi şi părinţi gata în orice moment să facă cât mai multe fotografii spre a avea câte o amintire de suflet cu Moşul.
Ce frumoasă este tradiţia noastră, cât de vi sunt pentru noi românii sfinţii lui Dumnezeu, îi simţim ca parte integrantă a familiei noastre, din comunitatea noastră, din viaţa noastră. Îi mulţumim părintelui paroh şi Moşului pentru aceste bucurii şi ne rugăm cu speranţă: Sfinte Ierarhe Nicolae roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!
Ionuţ Blidar

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.