Română | Italiano
AcasăŞtiri20158 Decembrie: Papa Francisc a deschis Poarta Sfântă a Jubileului milostivirii
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: „Cea mai frumoasă zi din vacanţa mea” » Titlu: 10843.jpg

Anul: 2018

Eveniment: „Cea mai frumoasă zi din vacanţa mea”

Titlu: 10843.jpg

Ştiri

Papa Francisc a deschis Poarta Sfântă a Jubileului milostivirii

Papa Francisc a deschis Poarta Sfântă a Jubileului milostivirii

”Deschideţi porţile dreptăţii!”. Papa Francisc a deschis Poarta Sfântă a Jubileului Milostivirii. După Sfânta Liturghie celebrată la 9.30 în faţa bazilicii San Pietro, Pontiful a îmbrăcat pluvialul alb şi a celebrat ritul deschiderii Porţii Sfinte, în prezenţa papei emerit Benedict al XVI-lea. În momentul deschiderii Porţii Sfinte ceasul arăta ora 11.11 iar clopotele bazilicii vaticane au început să bată a sărbătoare. După papa Francisc, primul pelerin care a trecut pragul Porţii Sfinte a fost papa emerit Benedict al XVI-lea. Credincioşii urmăreau ceremonia cu ajutorul maxi-ecranelor din Piaţa Sfântul Petru şi au salutat cu aplauze îmbrăţişarea dintre cei doi papi în faţa Porţii Sfinte.
Poarta Sfântă rămâne deschisă până la 20 noiembrie 2015, ultima duminică a anului liturgic, iar credincioşii care trec pragul acesteia şi îndeplinesc condiţiile spirituale cerute de Biserică pot dobândi indulgenţa jubiliară. În bula de proclamare a Jubileului, Sfântul Părinte a insistat ca în acest An al Milostivirii credincioşii să se angajeze mai mult în practicarea faptelor de milostenie trupească şi sufletească, atât faţă de cei vii cât şi faţă de cei răposaţi.
La ora Romei 12.00 Pontiful recită rugăciunea ”Angelus Domini” de la fereastra apartamentului pontifical din Palatul Apostolic împreună cu credincioşii prezenţi în Piaţa Sfântul Petru. Tot marţi, începând cu ora 16.00, Sfântul Părinte merge în Piazza di Spagna din centrul istoric al Romei pentru tradiţionalul omagiu de flori şi rugăciune la monumentul dedicat Fecioarei Maria, pe care Biserica o cinsteşte în această zi cu titlul de ”Neprihănit Zămislită”.
În Bisericile locale ritul deschiderii Porţii Sfinte are loc duminică, 13 decembrie.
          
A. Dancă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.