Română | Italiano
AcasăŞtiri201513 Decembrie: Inaugurarea Anului Jubiliar al Milostivirii în comunitatea românească ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini » Titlu: 11629.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini

Titlu: 11629.jpg

Ştiri

Inaugurarea Anului Jubiliar al Milostivirii în comunitatea românească greco-catolică de la Padova

Inaugurarea Anului Jubiliar al Milostivirii  în comunitatea românească greco-catolică de la Padova

Azi, 13 decembrie 2015, în cadrul Sf.Liturghii a comunităţii româneşti greco-catolice din Padova, s-a inaugurat Anul Jubiliar al Milostivirii. După ce Papa Francisc a deschis la Roma Poarta Milostivirii pe 8 decembrie, întreaga Biserică Catolică a fost invitată să trăiască local acest început al Anului de Har. În comunitatea noastră au fost confecţionate două sigle ale Jubileului cu înscrisul în limba română („Milostivi precum este Tatăl” şi „Maria, Maica Milostivirii”), care mai apoi au fost instalate solemn deasupra icoanelor împărăteşti a lui Hristos şi a Maicii Domnului. Cele două sigle vor fi prezente la fiecare Liturghie care va fi celebrată în acest An Jubliar, ca să ne aducă aminte că trăim un timp în care să ne dăm seama cât este de mare milostivirea lui Dumnezeu.
După Rugăciunea Amvonului, preoţii, ipodiaconii şi credincioşii au recitat împreună “Rugăciunea Papei Francisc pentru Jubileul Milostivirii”, iar fiecare dintre cei prezenţi s-au apropiat pentru a venera printr-o sărutare icoanele împărăteşti şi Evanghelia (în care se află Vestea cea bună a Milostivirii lui Dzeu faţă de noi), primind ungerea cu Ulei sfinţit.
Am trăit din plin Liturghia de azi; a fost frumos. La un moment dat, în timp ce se recita rugăciunea de inaugurare propusă de către Papa Francisc, mi s-au întipărit adânc cuvintele „Fă, Doamne, ca oricine se apropie de vreunul dintre slujitorii tăi să se simtă aşteptat, iubit şi iertat de Dumnezeu”. Concepţia mea este că atunci când te apropii de un preot, de un slujitor, ceva se primeşte. Mi-aş dori ca Biserica să iasă în întâmpinarea oamenilor.
Eu chiar sper că ceva se va schimba cu ocazia acestui Jubileu, că lumea se va apropia mai mult de Dumnezeu şi de Biserică. Sper că se vor limpezi un pic lucrurile şi că omenirea va fi mai aproape de inima lui Dumnezeu. Sper din tot sufletul! Este evidentă strădania Papei de-a aduce lumea la Domnul, pentru ca aceasta să fie mai bună: sperăm că va reuşi!
Orania Stoica

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.