Română | Italiano
AcasăŞtiri201514 Decembrie: Roma: Parohia Greco – Catolică Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11618.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11618.jpg

Ştiri

Roma: Parohia Greco – Catolică Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan în sărbătoare

Roma: Parohia Greco – Catolică Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan în sărbătoare

Duminică, 13 decembrie 2015, Parohia Greco – Catolică Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, a organizat ca în fiecare an o zi care să introducă atât credincioşii parohiei, cât şi invitaţii, în atmosfera Sărbătorii Naşterii Domnului.
În acest an, au fost prezenţi distinşi oaspeţi, amintindu-i aici pe Arhiepiscopul Cyril Vasil, secretar general al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Excelenţa Sa domnul Bogdan Tătaru Cazaban, Mons. Pierpaolo Felicolo, Directorul biroului pentru Imigranţi din Roma şi Lazio şi alţi invitaţi şi apropiaţi ai parohiei, alături de un mare număr de credincioşi.
Evenimentul a început la ora 10:30 cu celebrarea Sfintei Liturghii, prezidate de către Arhiepiscopul Cyril alături de care au concelebrat Pr. Dr. Gabriel Buboi, rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma şi Procurator al Preafericirii Sale Lucian pe lângă Sfântul Scaun, Pr. Ioan Alexandru Pop, membru al Consiliului Pontifical pentru Texte Legislative şi Coordonator al comunităţilor greco-catolice româneşti din Italia, Pr. Marcu Valentin, Pr. Alin Bolduţ şi diaconul Dan Pisuc. A urmat concertul de colinde al Coralei Colegiului Pontifical Pio Romeno, aceeaşi corală care a asigurat şi răspunsurile în cadrul Sfintei Liturghii.
Pr. Ioan Alexandru Pop a multumit la sfârşitul celebrării Preasfinţitului Cyril pentru prezenţa Sa în mijlocul comunităţii româneşti din Roma si din împrejurimi, iar părintele paroh Serafim Iulian Vescan a înmânat o icoană a Bunei Vestiri din partea comunităţii şi a mulţumit pentru acceptarea invitaţiei de a vizita parohia şi a cunoşte realitatea greco – catolică din Roma Nord.
Apoi, bucuria zilei de sărbătoare a continuat, îmbinând tradiţionalul şi noul într-un spectacol artistic pregătit de credincioşii parohiei şi alţi invitaţi. Programul a cuprins manifestări ale Zilei Naţionale a României şi un program de colinde şi obiceiuri şi tradiţii de Crăciun. Bineînţeles că nu a lipsit Moş Crăciun care a adus cadouri pentru copii, însă surpriza mare a fost că anul acesta, Moşul, a venit cu daruri pentru toţi cei prezenţi, aproape 200 de persoane.
Imediat după terminarea programului artistic, oaspeţii au fost invitaţi la o agapă frăţească, pentru a petrece un moment de convivialitate.
La sfârşit, părintele Serafim Iulian Vescan a anunţat că pe data de 16 decembrie 2015, va fi prezent în Piaţa San Pietro pentru a-l colinda, împreună cu un grup de 40 de persoane, pe urmaşul Sfântului Petru, Papa Francisc.
Mesajul colindelor să ne fie tuturor prilej de comuniune şi de bucurie sufletească în alesul timp de har al Postului Crăciunului!
Ioan - Ştefan Dumitraş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.