Română | Italiano
AcasăŞtiri201520 Decembrie: Numărul pentru Crăciunul 2015 al Revistei comunităţii de la Padova
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza » Titlu: 11601.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza

Titlu: 11601.jpg

Ştiri

Numărul pentru Crăciunul 2015 al Revistei comunităţii de la Padova

Numărul pentru Crăciunul 2015 al Revistei comunităţii de la Padova

Începând de duminică, 20 decembrie 2015, este disponibil numărul de Crăciun al revistei Comunităţii româneşti greco-catolice de la Padova. Revista apare în cea de-a 18-a ediţie, fiind într-al 5-lea an de la prima ieşire şi însumează 20 de pagini.
Ca de obicei pentru ediţiile de Crăciun, revista începe cu Scrisoarea pastorală a PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea Mare, responsabil cu pastoraţia emigranţilor.
Cele 5 articole care urmează privesc Anul Milostivirii inaugurat de Papa Francisc la 8 decembrie 2015. Articolele abordează evenimente legate de Jubileu petrecute la Roma, în ţări marcate de război sau în cadrul Comunităţii româneşti de la Padova, şi chestiuni ce ţin de semnificaţia teologică a „Milostivirii” lui Dumnezeu.
După relatarea despre „Înscăunarea noului episcop de Padova †Claudio Cipolla”, se deschide secţiunea SPIRITUALITATE în care găsim două consemnări interesante şi actuale. Cea dintâi, semnată de pr. Ioan Florin Florescu, ne prezintă o reflecţie originală asupra atitudinii Maicii Domnului faţă de victimele incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti. Cea de-a doua, este un fragment dintr-o carte a lui Cristian Bădiliţă despre istoria fixării datei Crăciunului şi etimologia acestuia, despre bradul de Crăciun şi alte tradiţii legate de marele praznic.
Secţiunea LITERATURĂ continuă volumul „Amintiri şi momente din viaţa pastorală” a pr. Ioan Miclea. Tânărul preot, care este proaspăt numit în parohia Vaidei, descoperă cu mirare cutume locale şi trăsături de caracter ale noilor săi fii sufleteşti.
Secţiunea DIN VIAŢA COMUNITĂŢII începe cu relatarea marelui eveniment al Hramului comunităţii din 6 decembrie. Este amintit ciclul de 6 cateheze care au însoţit duminicile Postului Crăciunului. Revista se încheie cu mulţumirile păstorilor comunităţii şi cu programul sărbătorilor de iarnă.
Le dorim cititorilor noştri un Praznic binecuvântat, luminat de splendoarea şi de bucuria Domnului care se naşte!
          
Pentru a vizualiza sau descărca revista apăsaţi linkul: http://www.bru-italia.eu/news_692_ro.php
P. Cristian Sabău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.