Română | Italiano
AcasăŞtiri201524 Decembrie: Crucea Sfântului Damian de la Assisi şi Statuia Maicii Sfinte de la Loreto ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11604.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11604.jpg

Ştiri

Crucea Sfântului Damian de la Assisi şi Statuia Maicii Sfinte de la Loreto în Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil Forli

Crucea Sfântului Damian de la Assisi şi Statuia Maicii Sfinte de la Loreto în Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil Forli

În drum spre Cracovia, în ocazia celei de a XXXI-a Zile Mondiale a Tinerilor, luni 21 decembrie 2015,
Crucea Sfântului Damian de la Assisi şi statuia Maicii Sfinte de la Loreto, binecuvântate de papa Francisc la 25 martie 2015 când au început pelerinajul, au poposit în biserica noastră.
A fost organizată o întâlnire de spiritualitate cu momente de rugăciune, cântece, lectura şi meditaţia Evangheliei lui Luca (16, 19-31) la care au participat şi operatorii de la Caritas şi tineri din Dioceza Forli-Bertinoro.
Un iconograf a explicat simbologia Crucii Sfântului Damian. „Icoana – spunea iconograful – este Evanghelia pictată”.
Ascultarea vocii Celui Răstignit la Crucifixul Sfântului Damian reprezintă un moment semnificativ din viaţa Sfântului Francisc pentru înţelegerea itinerarului său spiritual, a relaţiei lui cu Dumnezeul Cel Preaînalt. Fiecare bărbat şi fiecare femeie, în propria lor viaţă, sunt chemaţi de Dumnezeu să răspundă unei vocaţii ce se desfăşoară în determinate etape sau momente. Prin cuvintele rugăciunii Sfântului Francisc înaintea Crucii Sfântului Damian ne punem şi noi în aceeaşi atitudine de disponibilitate şi de răspuns cu bucurie la chemarea Domnului.
A venit şi un grup de copiii de la Şcoala Sfânta Dorotea să venereze imaginile sacre. Directorul Caritasului a explicat copiilor despre semnificaţia Crucii Sfântului Damian de la Assisi şi statuii Maicii Sfinte de la Loreto. Apoi au fost transferate într-o altă biserică din Dioceză, în drumul lor spre Cracovia - Polonia pentru mult aşteptata Întâlnire Mondială a Tinerilor din 25 iulie – 1 august 2016.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.