Română | Italiano
AcasăŞtiri201525 Decembrie: Colindători în Dioceza Ferrara-Comacchio
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar » Titlu: 10884.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar

Titlu: 10884.jpg

Ştiri

Colindători în Dioceza Ferrara-Comacchio

Colindători în Dioceza Ferrara-Comacchio

Au sosit colindătorii din Parohia Mirandola, Ostilia şi Forli la Ferrara pentru a transmite Vestea cea Bună a Naşterii Domnului; au făcut-o prin slujba Vecerniei de pregătire a Marii Sărbători.
Această întâlnire liturgică a organizat-o, Diaconul Marcello - responsabil cu comunităţile greco-catolice din Dioceza Ferrara-Commacchio - în colaborare cu părintele Marinel Mureşan Vicar pentru Italia Centrală, la dorinţa Preasfinţitului Arhiepiscop Luigi Negri.
Părintele Mihai David, Protopopul de Emilia Romagna şi Marche în predica sa a spus: “Seara după munca cotidiană, ne adresăm încă odată bunului Dumnezeu în rugăciune. Sfârşitul zilei ne aminteşte de întunericul patimilor şi a morţii lui Cristos, precum şi de firea noastră trecătoare, însă darul Luminii ne readuce aminte de Cristos - Lumina lumii. Cu Vecernia, încheiem ziua şi cerem iertare bunului Dumnezeu pentru păcatele săvârşite în timpul zilei şi invocăm protecţie în noptea care vine, îndemnaţi de Sfântul Pavel: “mâniaţi-vă şi nu greşiţi; soarele să nu apună peste mânia voastră. Nici nu daţi loc diavolului...să nu întristaţi Spiritul cel Sfânt al lui Dumnezeu, Întru care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării. Orice amărăciune şi supărare şi mânie şi izbucnire şi defăimare să piară de la voi, împreună cu orice răutate. Ci fiţi buni între voi şi milostivi, iertând unul altuia, precum şi Dumnezeu v-a iertat vouă, în Cristos”; motivaţia este clară: “căci unul altuia suntem mădulare” (Ef.4,25-32)
Apoi, pr.Mihai, fără a face vreo judecată, a relatat că se pot observa accentuări diferite a anumitor tradiţii ale sărbătoarii Crăciunului. Sfânta Liturghie nu este un mijloc ci un mod de a trăi şi impune astfel caracterul său teo-centric. Aşa că omul învaţă să-şi îndrepte propria vedere spre Dumnezeu. Doar într-un al doilea loc şi cu totul dezinteresat, lumina liturgică se revarsă asupra firii omeneşti şi o transformă. Astfel omul să nu adauge nimic prezenţei lui Dumnezeu. Trebuie să existe momente în care omul să nu caute cu orice preţ un scop utilitar, ci întreaga sa fiinţă să se lărgească în adoraţie pură, ca şi Regele David care dansează în faţa Corabiei. Până şi îngerii ne învaţă acest lucru. În timpul Sfintei Liturghii, ei se minunează şi îşi acoperă faţa cu aripile lor. Ne pregătim cu bucurie la intrarea noastră în Sărbătoarea Crăciunului. Cerul şi pământul, în această seară, împreună se bucură profetic, pentru că azi se unesc. Azi Domnul a venit pe pământ, a coborât, iar omul a urcat în ceruri. Tot pământul, toată creaţia să danseze şi să-i înalţe lui Dumnezeu strigăt de bucurie.
Este mare nevoie de o renaştere spirituală a oamenilor – continuă părintele Mihai – pentru ca prin unirea valorilor să se construiască spiritul comunitar. Adresându-se participanţilor, părintele spunea: “suntem bucuroşi să respirăm acest aer aşa de bogat împreună cu persoane atât de profunde şi primitoare ca şi dumneavoastră”, le-a urat Crăciun fericit şi din partea părintelui Vicar pr.Marinel care a fost în comuniune de rugăciune cu noi toţi, doar spiritual (pentru motive de sănătate) apoi le-a înmânat cadouri icoane şi cărţi de rugăciune cu textul în limba română şi italiană, Preasfinţitului Luigi, care de asemenea pentru motive de sănătate nu a putut fi prezent fizic, însă ne-a transmis urările Sale, părintelui don Andrea şi Diaconului Marcello.
Părintele paroh don.Andrea a mulţumit pentru prezenţa noastră şi a numit-o: “vizita la Elisabeta. Am primit un dar de la bunul Dumnezeu - adăuga dânsul – ştiţi acea vizită a harului, a graţiei divine care soseşte pentru câteva fracţiuni de secundă... în timpul slujbei, am avut o dorinţă arzătoare în suflet de a mă ruga pentru unitatea tuturor creştinilor şi am realizat atât de bine Prezenţa Divină la Sfânta Slujbă şi a cerut binecuvântarea părintelui Mihai. Acesta, după binecuvântare, a făcut acelaşi gest de a se îngenunchia pentru a primi binecuvântarea părintelui Paroh.
În această îmbrăţişare şi cu aceste sentimente, colindătorii s-au întors la parohiile lor cântând: “La mulţi ani cu bucurie. Rămâi gazdă sănătoasă cu colinda veseloasă. La Anul şi la Mulţi ani!”.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.