Română | Italiano
AcasăŞtiri20168 Ianuarie: Tricolorul românesc în Piaţa Sfântul Petru din Roma
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11615.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11615.jpg

Ştiri

Tricolorul românesc în Piaţa Sfântul Petru din Roma

Tricolorul românesc în Piaţa Sfântul Petru din Roma

A devenit deja o tradiţie ca, în apropierea sfintelor Sărbători: Crăciunului, Anului Nou/Sf. Vasile cel Mare/Tăierii Împrejura Domnului şi Boboteaza, grupul de enoriaşi români de la Biserica Greco-Catolică Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan din Roma să îl colinde pe Sfântul Părinte, Papa Francisc, în Piaţa Sf. Petru din Vatican.
Însoţiţi de părintele Serafim Iulian Vescan, zeci de români s-au aflat în Piaţa Sfântul Petru, cu prilejul audienţei de miercuri ţinute de Sfântul Părinte pentru pelerini.
Enoriaşii au purtat cu mândrie steagurile tricolore, care au fluturat în Piaţa Sfântul Petru ca într-o zi de mare sărbătoare. Au interpretat colinde tradiţionale româneşti, gustate din plin şi de alţi pelerini care se aflau în piaţă la acea oră.
La sfârşit credincioşi au avut marea bucurie de a intra prin Poarta Sfântă al baziliciii Sfântul Petru, în interior rugându-se la mormântul Sfântului Petru şi cel al lui Ioan Paul al II-lea care spunea: “primatul şi superioritatea iubirii faţă de dreptate se manifestă tocmai prin milostivire…
Întâlnirea cu Papa Francisc şi Sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos ne umple sufletele de bucurie şi ne invită să o trăim in familiile şi comunităţile noastre, primind şi oferind semne ale iubirii celor din jurul nostru.
Anul acesta, la Vatican se celebrează Jubileul Extraordinar al Milostivirii, care a început pe 8 decembrie. Parohia Greco-Catolică Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan a înfiinţat, în anul 2015, Centrul Român Cultural şi Spiritual Bizantin, care îşi propune să desfăşoare o serie de activităţi cultural-sociale prin care să fie un liant între membrii comunităţii româneşti din Roma şi din împrejurimi.
Petre Cojocaru

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.