Română | Italiano
AcasăŞtiri20169 Ianuarie: Padova: Sărbătoarea Popoarelor de Epifania Domnului
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11637.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11637.jpg

Ştiri

Padova: Sărbătoarea Popoarelor de Epifania Domnului

Padova: Sărbătoarea Popoarelor de Epifania Domnului

De sărbătoarea Epifaniei ţinută la Templul Păcii din Padova, episcopul Claudio, a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu comunităţile catolice de diferite naţiuni şi limbi. Conform unei tradiţii bine consolidate, Pastorala emigranţilor, organizează şi coordinează în cadrul acestei Sărbători solemne, Sărbătoarea Popoarelor.
Este o ocazie specială ca toţi împreună: ucrainieni, africani de limbă franceză şi cei de limba engleză, chinezi, croaţi, filipininezi, polonezi, indieni, români catolici de rit latin şi bizantin, sudamericani, srilankezi şi italieni, să celebreze Sfânta Liturghie, unii cu cântece, alţii cu darurile pe care le-au adus la altar, alţii cu câte o rugăciune a credincioşilor, în semnul uniunii şi al diversităţii realizează o adevărată comuniune.
Cu această ocazie episcopul Claudio Cipolla a dorit să dea acestei întâlniri o nuanţă familială, familia credincioşilor în Christos, subliniind tematica fraternităţii care reuşeste să depăşească diversitatea provenienţei, a naţiunii şi a culturii: “Suntem toţi fraţi şi surori. Ne dorim binele pentru că suntem toţi adunaţi în jurul aceleeaşi Mese pregătiă de Domnul pentru noi” şi în jurul Mesei “înainte de orice diferenţe vedem, aprofundăm şi ne bucurăm de unitatea şi comuniunea noastră”. Şi pentru că faptul de a fi fraţi nu esclude dificultăţile şi riscul diviziunii; a fi creştini înseamnă că suntem invitaţi a depăşi diviziunile şi a învinge ispitele înscrise în slăbiciunea omului, acea slăbiciune pentru care Dumnezeu însuşi “a vrut să se facă prietenul şi fratele nostru: unul dintre noi, pelegrin şi călător, emigrat în Egipt, pentru a trăi cu noi şi pentru a ne susţine pe drumul nostru. Dumnezeu a dorit să devină fratele omului şi magii au pornit la drum pentru a vedea această minune: “un spectacol care surprinde toate popoarele”.
Comunităţile catolice de diferite limbi au mulţumit episcopului şi părintelui Elia Ferro, responsabil cu Pastorala emigranţilor, pentru această posibilitate de-a celebra împreună şi de-a se simţi fii în jurul aceluiaşi altar, şi au mulţumit episcopului pentru încurajarea, viggoarea şi mărturia sa.
Celebrarea s-a încheiat cu cântecul “Venite fedeli” (Veniţi credincioşi), care a apropiat comunităţile şi le-a pregătit pentru momentul succesiv, când la “Agapa Frăţească”, s-a degustat din diferitele mâncăruri tradiţionale.
          
Articol preluat de pe: www.diocesipadova.it
          
Traducerea în limba română: pr. Aetius Pop
www.diocesipadova.it

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.