Română | Italiano
AcasăŞtiri201614 Ianuarie: Bologna: Parohia românească Sf. Cruce la slujba Popoarelor împreună cu noul ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11680.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11680.jpg

Ştiri

Bologna: Parohia românească Sf. Cruce la slujba Popoarelor împreună cu noul Arhiepiscop

Bologna: Parohia românească Sf. Cruce la slujba Popoarelor împreună cu noul Arhiepiscop

Ca în fiecare an şi anul acesta Parohia românească greco-catolică împreună cu parohul său, părintele Marinel Mureşan, a participat la Slujba Popoarelor în Catedrala Sf. Petru din Bologna alături de numeroase comunităţi de diferite etnii dintre cele care îşi au reşedinţa la Bologna. Parteciparea din acest an a avut o deosebită importanţă, deoarece Arhiepiscopul a întâlnit pentru prima dată Comunitatea noastră parohială, deşi în perioada Crăciunului i-a făcut o vizită părintelui Marinel în timp ce se afla internat în spital.
"Lumile închise rămân fără viitor" a spus Mons. Matteo Maria Zuppi, noul Arhiepiscop de Bologna adresându-se credincioşilor din Bologna şi totodată credincioşilor din comunitaţile etnice de la Bologna.
"Astăzi simţim bucuria de a fi mulţi, diferiţi, şi totuşi uniţi în aceiaşi familie. Nu oaspeţii. Nu colegi, ci fraţi, căutători împreună a acestui Împărat al iubirii, cu toţii pelerini în această casă comună unică, care este Pământul. Pentru că suntem cu toţii, precum Magii, în căutarea speranţei. " Mons Matei Zuppi, Arhiepiscop de Bologna, a sărbătorit în după-amiaza praznicului Arătării Domnului, a Epifaniei, "Slujba Popoarelor", în Catedrala Sfântului Petru. Au participat comunităţile etnice din Bologna. În timpul predicii, Mons. Zuppi a spus: Dumnezeu se manifestă. Este milă: el deschide inima la mizeria noastră! Oamenii se îngrijesc mult de aspectul exterior ascunzând de multe ori inima şi să arată drept ceea ce nu sunt. Dumnezeu ne arată lumina Sa, pentru ca viaţa noastră să nu fie în întuneric. Nu ne orbeşte. De fapt, toată lumina de care vorbeşte profetul Isaia este cea a unui copil. Dumnezeu se manifestă în slăbiciunea oamenilor. Dar oamenii în schimb se impun, ei cred că a fi mare înseamnă să nu depinzi de nimeni ... Noi căutăm lucrurile importante în locuri care ne dau succes, forţă sau putere. Magii găsesc lumina înperiferie, la Betleem". "Toate neamurile sunt chemate, a spus Mons. Zuppi. "Dacă uităm aceas adevăr intrăm cu uşurinţă în logica lui Irod". Arhiepiscopul a adăugat: Epifania o vede cel care caută, cel ce merge pe drumuri! Nu pornim la drum deoarece avem toate răspunsurile şi toate siguranţele. Frica ne îndeamnă mereu să amânăm. Trebuie să riscăm ca şi magi care nu stau ascunşi în casele lor, pentru a se confrunta sau pentru a vorbi, aşteptând mereu pe cineva sau ceva. Este valabil şi pentru noi: dacă nu încetăm să ne confruntăm fără rost, de cele mai multe ori cu mândrie, pentru a apăra protagonismul nostru, puterea personală, nu găsim nimic nou şi râmănem fără sepranţă. Lumile închise rămân fără viitor.
După Sf. Liturghie, Arhiepiscopul a dorit cu mare bucurie să salute toate comunităţile.
Recunoscător faţă de deschiderea şi de încurajarea Arhiepiscopului de Bologna, Mons. Matei Maria Zuppi, vă dorim un An Nou plin de Milostivire!
Alexandra M.

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.