Română | Italiano
AcasăŞtiri201618 Ianuarie: Mirandola: Comunitatea românească la RUGĂCIUNEA PENTRU UNITATEA TUTUROR ...
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: Comunitatea din Padova participă la Sărbătoarea Rusaliilor în ritul latin » Titlu: 11703.jpg

Anul: 2021

Eveniment: Comunitatea din Padova participă la Sărbătoarea Rusaliilor în ritul latin

Titlu: 11703.jpg

Ştiri

Mirandola: Comunitatea românească la RUGĂCIUNEA PENTRU UNITATEA TUTUROR CREŞTINILOR

Mirandola: Comunitatea românească la  RUGĂCIUNEA PENTRU UNITATEA TUTUROR CREŞTINILOR

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Mons. Francisc Cavina ne-am putut bucura de momente minunate cu acest prilej.
Doamna directoare Brunetta Salvarani, responsabilă cu ecumenismul în episcopia Carpi, a organizat acest deosebit moment împreună cu membrii Scout şi maicile de la biserica „Sfânta Chiara.” Unde avem două maici din Iaşi, Marinela şi Elena care au luat parte la această rugăciune.
Un prilej vizibil şi de încărcătură emoţională, pentru prima dată în calitate de preot responsabil al unei comunităţi, să particip împreună cu câţiva credincioşi la acest frumos eveniment.
Predica pentru Evanghelia citită a fost prezentată de fiecare participant. Cei prezenţi au fost:
Biserica Catolică de rit roman (Italia) şi de rit bizantin (Romania) reprezentanţi: don Carlo Gasperi şi pr. Ioan Feier; Biserica Evanghelică (Italia): pastorul Giacomo.
Părintele Ioan a spus: este aşa simplu de citit în paginile Sfintei Scripturi, pentru că de multe ori o raportăm ca pe o carte de istorie, o carte mai mult decât un studiu de drept sau jurnalism, pe de-o altă parte ca o constituţie a unor popoare. Insă Sfânta Scriptură este o carte de ghidare a vieţii de bun creştin. „Fericiţi cei ce veţi suferi pentru Mine”. Creştinul este invitat să facă un pas în faţă, în faţa tuturor provocărilor sociale, culturale şi religioase. Să ajute pe cel de lângă el indiferent că este creştin sau nu. „Prin aceasta veţi arăta că sunteţi ucenicii Mei”
Cu toţi suntem parte din Dumnezeu. Doresc să mă opresc asupra celor trei elemente Sare, Evanghelia şi, Lumina. „Sarea când îşi pierde gustul?” Creştini suntem mulţi pe pământ dar suntem diverşi însă cu acelaşi crez în Unul Singur Dumnezeu. Creştinul trebuie să fie în primul plan de a face fapte bune. Evanghelia este semnul iubiri lui Dumnezeu faţă de noi oamenii. Domnul Isus a pătimit pentru noi a ne unii pe toţi în jertfa de pe Cruce. Preabinecuvântata lui mamă devine MAMA TUTUROR Creştinilor. Noi astăzi suntem în barca de salvare Sfânta Biserică, mama noastră. Dumnezeu ne-a unit în urma păcatului în Sfânta Biserică, cea care ne este mamă.
Mulţumim tuturor celor care au fost în comuniune cu noi.
Pr. Ioan Feier / Brunetta Salvarani

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.