Română | Italiano
AcasăŞtiri201618 Ianuarie: Jubileul Migranţilor la Vatican
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11642.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11642.jpg

Ştiri

Jubileul Migranţilor la Vatican

Jubileul Migranţilor la Vatican

Duminică, 17 ianuarie, a avut loc, în piaţa Sfântul Petru din Vatican, Jubileul Migranţilor. Manifestarea a avut loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Migranţilor şi se înscrie în calendarul activităţilor cuprinse în programul dedicat Anului Sfânt al Milostivirii, care a început în 8 decembrie 2015.
Astfel, printre miile de pelerini, în Piaţa Sfântul Petru s-au aflat astăzi şi câteva sute de români. Un grup de peste 100 de credincioşi, din Parohia Flaminio - Roma Nord, cu Hramul Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, au participat însoţiti de preotul Iulian Serafim Vescan.
După rugăciunea Angelus de la ora 12, Sfântul Părinte Papa Francisc a avut un mesaj direct pentru toţi pelerinii din piaţă.
„Fiecare din voi are o poveste, o durere, o traumă. Sunteţi binecuvântaţi să vă aflaţi astăzi aici. Rugaţi-vă pentru pace, pentru armonie”, le-a spus Papa Francisc celor prezenţi. De asemenea, Sfântul Părinte i-a îndemnat pe credincioşi să se roage pentru victimele atentatelor produse în ultimele zile.
După rugăciunea Angelus, cei care au dorit, au intrat în bazilică, prin Poarta Sfântă. Aici, a avut loc Sfânta Liturghie pentru pelerinii migranţi şi refugiaţi, prezidată de Cardinal Veglio Antonio Maria, Preşedintele Consiliului Pontifical al grijii pastorale pentru migranţi, S. E. Guerino Di Tora, Episcopul auxiliar al Roma Nord si Preşedinte comisiei regionale a Migranţilor din partea Conferinţei Episcopale Italiane, precum şi alte personalităţi.
În Piaţa Sfântul Petru, pe lângă migranţi români, s-au mai aflat filipinezi, polonezi, ucrainieni, africani, reprezentanţi ai tuturor popoarelor care se regăsesc pe teritoriul Italiei.
Ioan - Ştefan Dumitraş

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.