Română | Italiano
AcasăŞtiri201620 Ianuarie: Comunităţile româneşti din Bologna participă la Săptămâna de Rugăciune ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11689.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11689.jpg

Ştiri

Comunităţile româneşti din Bologna participă la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

Comunităţile româneşti din Bologna participă la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

Comunităţile româneşti din Bologna participă la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor cu mai mult entuziasm, după întâlnirea de duminică, 10 ianuarie 2016, a reprezentanţilor tuturor bisericilor şi comunităţilor religioase româneşti din Bologna cu noul Arhiepiscop de Bologna Mons. Matteo Maria Zuppi.
Cu acea ocazie, părintele Marinel Muresan parohul parohiei personale “Sfânta Cruce a Românilor din Bologna” a propus o întâlnire a tuturor reprezentanţilor comunităţilor religioase româneşti din Bologna.
Astfel, într-o atmosferă de bucurie şi sărbătoare cu cântece religioase, după discursurile făcute de fiecare reprezentant al bisericilor şi comunităţilor româneşti, Arhiepiscopul de Bologna a ţinut să sublinieze: că dacă \"Lumile închise rămân fără viitor\", cu atât mai mult, dacă românii din Bologna, aparţinând diferitelor Biserici si comunităţi, se închid şi nu comunică riscă nu numai să nu fie înţelegere între bisericile si comunităţile româneşti din Bologna, dar riscă să nu fie înţelese nici de cetăţenii Bolognei” a spus Mons. Zuppi.
La întâlnire au participat părintele Ioan Rimboi, parohul bisericii ortodoxe “Sf. Nicolae”, părintele Trandafir Vid, parohul bisericii ortodoxe “Sf. Apostol si Evanghelist Luca”, Părintele Emanuel Agu şi părintele franciscan Augustin reprezentând biserica romano catolica “Sf. Annunziata”, precum şi Ticujan Bozna responsabilul comunităţilor penticostale, Mons. Andrea Cagnato responsabilul Migrantes.
„Această casă (vorbind despre Arhiepiscopie n.n.) este şi casa voastră, nu numai casa mea, ori de câte ori aveţi nevoie, singuri sau în grup, puteţi să veniţi să ne rugăm, să ne sfătuim împreună, să ne bucurăm împreună. Doresc ca românii din Bologna să nu se considere doar conaţionali ci adevăraţi fraţi, un frate adevărat doresc să fiu considerat şi eu de fiecare dintre voi”.\' Arhiepiscopul a invitat ca toată comunitatea de români din Bologna să participe la săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor, amintind de întâlnirea istorică din 5 mai 2009 dintre Patriarhul Teoctist şi Papa Ioan Paul al II-lea la Bucureşti când cei prezenţi au strigat: \'\'Unitate! Unitate! Unitate!\'\'. Este datoria noastră, a tuturor creştinilor să căutăm această Unitate prin rugăciune şi înţelegere”.\'
Fiecare biserică este implicată în programe diferite în cursul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea creştinilor, iar duminică 24 ianuarie şi-au dat întâlnire cu Arhiepiscopul în biserica S. Paolo.
Consiglio pastorale

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.