Română | Italiano
AcasăŞtiri201625 Ianuarie: Oderzo e Vidor: Rugăciuni pentru unitatea creştinilor
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11606.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11606.jpg

Ştiri

Oderzo e Vidor: Rugăciuni pentru unitatea creştinilor

Oderzo e Vidor: Rugăciuni pentru unitatea creştinilor

Octava de rugăciune pentru unitatea creştinilor la Oderzo, in Dieceza de Vittorio Veneto a avut diverse momente de rugăciune şi aprofundare a elementelor de unitate care ne leagă pe noi creştinii de diferite confesiuni. În cadrul Sfintei Liturghii din 23 Ianuarie 2016, celebrată de mons. Persante Dametto împreună cu preoţii altor comunităţi e alte neamuri din cadrul diecezei, astfel alături de credincioşii italieni au participat credincioşi români, ucrainieni, şi polonezi, fiecare aducând unele elemente specifice propriei tradiţii şi au participat cu unele rugăciuni în limba proprie. Acest moment de intensă rugăciune a dus la experimentarea unităţii şi la intensificarea colaborării între noi creştinii.
Duminică 24 Ianuarie 2016 rugăciunea pentru unitatea creştinilor a fost organizată având tema “Sare şi Lumină” în oraşul Vidor, tot în cadrul Diecezei de Vittorio Veneto. Rugăciunile fiind rostite în diferite limbi: italiană, română, spaniolă, portugheză, ucraineană, albaneză, franceză şi rusă.
Din partea comunităţii româneşti din Oderzo a fost prezent la toate aceste acţiuni ecumenice pr. ic. stavrofor Liviu Gheorghe Marian cu un grup de credincioşi de la Parohia românească din această Dieceză.
P. Liviu Gheorghe Marian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.