Română | Italiano
AcasăŞtiri201626 Ianuarie: Unirea Mică din 24 ianuarie 1859 în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11662.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11662.jpg

Ştiri

Unirea Mică din 24 ianuarie 1859 în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor din Bologna

Unirea Mică din 24 ianuarie 1859 în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor din Bologna

Sărbătoarea Unirii Mici din 24 ianuarie 1859 a fost ocazia unei alte întâlniri de rugăciune a comunităţii româneşti din Bologna.
Sâmbătă seara, 23 ianuarie, în parohia ortodoxă Bologna Vest, păstorită de părintele Trandafir Vid, s-a organizat un moment de rugăciune pentru unitatea creştinilor şi pomenirea celor care au înfăptuit Unirea şi s-au jertfit pentru ea.
Slujba a fost oficiată în prezenţa preoţilor Saul Soptică Vid, paroh al bisericii „Sf. Dimitrie Basarabov”, din Budrio, Marinel Mureşan, paroh al bisericii greco-catolice „Sfânta Cruce a Românilor”, din Bologna, Lucian Podar, de la parohia „Sfântul Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, din Finale dell’Emilia şi Ion Ramboi, de la biserica „Sf. Nicolae”, din Bologna.
În cuvântul său pr. Marinel Mureşan a subliniat importanţa continuării rugăciunii de unire a creştinilor pe tot parcursul anului 2016, plecând de la textul propus din 1 Petru 2, 9.
La eveniment a participat ES Eugen Şerbănescu, Consulul General al României la Bologna, însoţit de soţia sa.
Duminică, 24 ianuarie, comunitatea românească, împreună cu Asociaţia „Betania”, din cadrul bisericii greco-catolice, a organizat, după Dumnezeiasca Liturghie, rugăciune pentru unitatea creştinilor şi un mic spectacol, coordonat de către învăţătoarea Maria Naum. Moment, marcat prin sceneta Moş Ion Roată şi Unirea, de Ion Creangă.
Doamna Consul Roxana Dima a vorbit despre importanţa Unirii Mici de acum 157 de ani, cum i se spune unificării Moldovei cu Ţara Românească, într-un singur stat, a personalităţii lui Alexandru Ioan Cuza şi a jertfelor pe care le-au înfăptuit înaintaţii noştri, lucruri pe care copiii nu trebuie să le uite.
La sfârşit, Părintele Marinel Mureşan a îndemnat românii să se prindă în Hora Unirii, precum cei de acum 157 de ani.
Alexandra M.

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.