Română | Italiano
AcasăŞtiri201628 Ianuarie: Condoleanţe Pr. Mihai David cu familia, pentru decesul mamei sale doamna ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11686.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11686.jpg

Ştiri

Condoleanţe Pr. Mihai David cu familia, pentru decesul mamei sale doamna preoteasă Livia

Condoleanţe Pr. Mihai David cu familia, pentru decesul mamei sale doamna preoteasă Livia

Preoţii români uniţi cu Roma din diaspora italiană exprimă condoleanţe Părintelui Protopop Mihai David şi sunt alături prin rugăciuni în acest moment de desparţire de iubita sa mamă, doamna preoteasă Livia, care a trecut la cele veşnice la ora 5 dimineaţa, în ziua de 28 Ianuarie 2016. Este o mare pierdere şi o desparţire grea, survenită după abea 2 luni, de la plecarea spre eternitate a tatălui părintelui Mihai, a celui care a fost Părintele Ioan David. Cei doi soţi, părintele Ioan David şi doamna preoteasă Livia David au fost un model de rugăciune, de smerenie şi de umlinţa şi de mărturisire autentică a lui Christos in timpurile de prigoană comunistă. În pofida persecuţiei, privării, intimidării şi a fricii, au ramas coerenţi în mărturisirea credinţei şi profund ataşaţi de Biserica Română Unită în timpul suferinţei sale. Cinste acestor purtători de pace şi de adevăr! Tinerii candidaţi la preoţie au datoria morală să le cunoască istoria şi să-i ia ca reper şi model în formarea şi dedicarea lor în slujba lui Christos şi a Bisericii Române Unite.
Părintele Ioan David a trecut la cele veşnice, fiind înmormântat în ziua de 30 Noiembrie 2015 la Carei. Slujba înmormântării a fost săvârşită de către Preasfinţia Sa Episcop Virgil Bercea alături de părinţii protopopi şi preoţii Protopopiatului Carei.
Părintele Ioan s-a născut la 18 iunie 1931 în comuna Supuru de Jos din părinţii Gheorghe şi Floare. Liceul l-a făcut la Şimleul Silvaniei iar după terminarea Liceului şi-a îndreptat paşii spre Mănăstirea Bixad, unde a făcut noviciatul. După închiderea mănăstirii a făcut armata timp de trei ani, apoi s-a căsătorit în anul 1966 cu Bighe Lidia alături de care a trăit 49 de ani. După stagiul militar a fost pregătit în vederea preoţiei de către Preasfinţia Sa Iuliu Hirţea fiind hirotonit în anul 1973. Părintele a construit Biserica "Naşterea Maicii Domnului" din Tăşnad (1996) şi capela de la spitalul municipal din Carei cu hramul "Naşterea Maicii Domnului" a fost construită între anii 1998-1999 de Părintele Ioan David. Are hramul Naşterea Sfintei Fecioare Maria. A slujit 42 de ani la Sfantul Altar.
Fiul părintelui Ioan este tot preot, părintele Mihai David, la parohiile din Cesena şi Forli (Italia).
Dumnezeu să-i facă parte de odihna cea veşnică, în corturile drepţilor să-i aşeze şi în sânul lui Avraam să-i odihnească!
Să le fie memoria binecuvântată şi comemorată în rugăciunea Bisericii!
P. Vasile Orghici

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.