Română | Italiano
AcasăŞtiri201631 Ianuarie: Hramul parohiei “Sfinţii Trei Ierarhi” din Roma
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11633.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11633.jpg

Ştiri

Hramul parohiei “Sfinţii Trei Ierarhi” din Roma

Hramul parohiei “Sfinţii Trei Ierarhi” din Roma

Duminică, 31 ianuarie 2016, parohia greco-catolică “Sfinţii Trei Ierarhi” din Roma a fost în sărbătoare. Au participat la această zi festivă personalităţi eclesiastice, artişti, reprezentanţi ai diverselor asociaţii din Roma, reprezentanţi ai Ambasadei României în Italia şi un număr mare de credincioşi.
Preasfinţia Sa, Angelo Del Donatis, Episcop auxiliar al Romei, numit de Sfântul Părinte Francisc responsabil cu preoţii din Vicariatul Romei a participat la Sfânta Liturghie şi a ţinut cuvântul de învăţătură.
Celebrarea Liturgică a fost prezidată de părintele Serafim Vescan Iulian, parohul comunităţii. Au concelebrat pr. Gabriel Buboi, rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma, pr. dr. Rinaldo Iacopino profesor în cadrul Institutului Pontifical Oriental, mons. Pierpaolo Felicolo, director al biroului Migranţilor din Roma şi Lazio, pr. Lucian Lechinţan, pr. Valentin Marcu şi diaconul George Marius Nicoară.
Răspunsurile în cadrul Sfintei Litughii au fost date de un grup de studenţi de la Colegiul Pontifical Pio Romeno, din Roma.
În cuvântul de învatătură, episcopul Angelo a vorbit despre milostivirea şi măreţia lui Dumnezeu de a-l căuta pe om pentru a-l mântui. Isus cunoaşte identitatea noastră şi vrea să rămână în viaţa şi inima noastră, inima noastră devenind altar. Detaliind convertirea lui Zaheu şi dorinţa de a face binele, Preasfinţia Sa a încheiat îndemnând la participarea activă în cadrul oficiului liturgic, pentru că doar astfel putem fi cu adevărat deschişi şi dornici de mântuire precum Zaheu.
La sfârşitul slujbei, părintele Serafim a muţumit tuturor celor prezenţi pentru că au acceptat invitaţia de a fi în mijlocul comunităţii, oferind câte o icoană pictată pe sticlă oaspeţilor.
A urmat un program artistic in cinstea Uniri Mici din 24 ianuarie şi un concurs de gastronomie românească intitulat „Româncuţa în bucătărie”, aflat deja la cea de-a treia ediţie. Doamna Dana Mihaela Constantinescu, ambasador al României în Italia, a asistat la programului artistic şi la concursul gastronomic, Excelenţa Sa mulţumind părintelui Serafim şi comunităţii pentru invitaţie, asigurând că va fi prezentă la evenimentele organizate ori de câte ori va avea ocazia.
Ziua de sărbătoare s-a încheiat cu o agapă frăţească, nu înainte de a strânge persoanele prezente în ”Hora Unirii”.
Ioan - Ştefan Dumitraş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.