Română | Italiano
AcasăŞtiri20167 Februarie: Încheierea Anului dedicat vieţii consacrate la Villafranca di Verona
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11643.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11643.jpg

Ştiri

Încheierea Anului dedicat vieţii consacrate la Villafranca di Verona

Încheierea Anului dedicat vieţii consacrate la Villafranca di Verona

Anul dedicat vieţii consacrate a început în data de 30 noiembrie 2014 şi s-a încheiat anul acesta în data de 2 februarie de sărbătoarea Prezentării lui Isus la Templu.
Papa Francisc a indicat obiectivele pentru acest an, aceleaşi care le-a trasat Sf. Părinte Papa Ioan Paul al II-lea adresându-se persoanelor consacrate: “Voi nu aveţi doar de povestit şi amintit o istorie glorioasă, ci o mare istorie de construit. Priviţi la viitor în care Spiritul vă proiectează pentru a face cu voi încă lucruri mari” (VC 110)”.
În vicariatul din Villafranca a avut loc în această duminică ceremonia închiderii anului dedicat vieţii consacrate. Comunitatea româneasca greco-catolică prezentă în Villafranca a participat la celebrarea din parohia centrală, care a început cu Vecernia urmată de Sfânta Liturghie.
Au fost prezente la această ceremonie, persoane consacrate din diferite ordine şi congregaţii prezente în vicariat, preoţi diecezani şi un număr mare de credincioşi. Părintele predicator din ordinul franciscan a amintit credincioşilor despre chemarea la sfinţenie pe care o avem toţi prin botez, iar persoanelor consacrate le-a amintit de ziua în care Isus şi-a îndreptat privirea cu dragoste spre fiecare, făcând trimitere la tânărul bogat din Evanghelie.
Petru Mărtinaş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.