Română | Italiano
AcasăŞtiri201615 Februarie: Taina Sfântului Maslu de obşte în parohia Veneţia-Mestre – revărsarea ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11638.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11638.jpg

Ştiri

Taina Sfântului Maslu de obşte în parohia Veneţia-Mestre – revărsarea vindecătoare a milostivirii lui Dumnezeu

Taina Sfântului Maslu de obşte în parohia Veneţia-Mestre – revărsarea vindecătoare a  milostivirii lui Dumnezeu

Duminică 14 Februarie 2016, la vremea slujbei de seară a avut loc, în Parohia Sf. Rocus din Veneţia-Mestre, Taina Sfântului Maslu, celebrată de un sobor de 7 preoţi dimpreună cu doi ipodiaconi şi doi cantori. Credincioşii veniţi cu multă dorinţă de tămăduire a trupului şi a sufletului au putut cu mai bine de o oră înainte de slujbă şi mai apoi şi în timpul acesteia să se spovedească la cei doi părinţi care aşteptau la scaunul de mărturisire.
Aşezat în cadrul Anului Milostivirii lui Dumnezeu acest Sfânt Maslu săvârşit de preoţii din Protopopiatul Triveneto a avut ca scop creearea unei oaze de iertare şi îndurare pentru credincioşii din Veneţia. Untdelemnul milostivirii lui Dumnezeu (“În limba greacă cuvintele „măslin / ulei - ἔλαιος / ἔλαιον” şi „milă -ἔλεος” sunt paronime şi chiar omofone.” P. Pruteanu, Slujba Sf. Maslu...) sfinţit de Harul Sfântului Spirit cu lucrarea mântuitoare a Sângelui Crucii lui Hristos devine pentru credincioşi pecete a Îndurării lui Dumnezeu. Preoţii au miruns credincioşii oferind iertare, putere şi sănătate din Darul Domnului Isus, dăruindu-i din nou Bisercii ca mădulare vii şi lucrătoare, gata să rodească din nou întru curăţia vieţii.
Aceste aspecte au fost explicate credincioşilor de părintele Vasile Nistor, parohul Bisericii din Pordenone, cel ce a celebrat ca şi protos, la invitaţia părintelui Sincel, Vasile Barbolovici.
Înainte de Taina Maslului credincioşii noştri au avut posibilitatea de a se întâlni cu Excelenţa Sa, domnul Cosmin Dumitrecu, Consulul General al României, de la Trieste. Domnia sa a explicat preoţilor din Protopopiatul Triveneto şi credincioşilor noua modalitate de acces rapid la vot, pentru Alegerile Parlamentare pentru Parlamentul României, care vor avea loc anul acesta. Domnia sa a discutat pe larg cu preoţii protopopiatului distribuind şi materialele necesare informării şi bunei desfăşurări a votului.
Taina Sfântului Maslu a fost şi un prilej de comuniune frăţească pentru credincioşii şi preoţii slujitori. Stând şi rugându-ne împreună am primit dragostea lui Dumnezeu în Hristos Domnul nostru, dragoste izvorâtă din Harul Spiritului Sfânt, dragoste care ne bucură şi ne uneşte întru legătura păcii şi a nepieritoarei vieţi ca fii şi fiice a Tatălui.
Ionuţ Blidar

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.