Română | Italiano
AcasăŞtiri201019 Decembrie: Concert de colinde în Biserica Română Unită din Venezia Mestre
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Sărbătoarea României Mari în Romagna » Titlu: 11072.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Sărbătoarea României Mari în Romagna

Titlu: 11072.jpg

Ştiri

Concert de colinde în Biserica Română Unită din Venezia Mestre

Concert de colinde în Biserica Română Unită din Venezia Mestre

În cultura şi tradiţia românească un rol foarte important îl ocupă şi obiceiul "Colindului", care prevesteşte tuturor creştinilor că se apropie Praznicul Naşterii Domnului Isus în ieslea din Bethlehem, pentru mântuirea neamului omenesc. În acest an, Parohia noastră greco-catolică din Venezia-Mestre a avut, în duminica dinaintea Naşterii, invitaţi din România, mai precis din Timişoara, oraşul unde au sunat clopotele deşteptării românilor acum 21 de ani, corul "Lira" condus de doamna Alina Botezatu care cu colindul lor au adus în inimile românilor multă bucurie şi în acelaşi timp, nostalgie de frumoasele tradiţii cu care am crescut noi toţi care suntem departe de glia străbună şi de cei dragi lăsaţi acasă.
Chiar dacă afară a fost destul de frig şi corpul simţea din plin temperatura foarte scăzută, am putut vedea cu deosebita plăcere, ca în sufletele celor prezenţi la concert a pătruns o mare bucurie, chiar până la lacrimi. Această constatare, cred că exprimă pe de o parte faptul că aceste tradiţii în care am crescut nu s-au uitat şi este necesar să atingem acele corzi sensibile ale amintirii, ca să ne întoarcem în timpul copilăriei noastre şi să avem acele emoţii sincere şi curate de când eram copii.
Acest cor minunat, a ştiut efectiv să ne facă să ne întoarcem cu gândul şi cu sufletul la trecutul nostru, dar în special ne-a invitat să nu uităm minunatele noastre tradiţii, chiar dacă suntem departe de ţară şi de cei dragi lăsaţi acasă.
Doresc să mulţumesc pe această cale membrilor acestui cor, care au reuşit să transmită fiecăruia dintre noi cei prezenţi emoţii, amintiri şi bucurii.
Comunitatea noastră parohială la sfârşitul concertului a oferit invitaţilor noştri speciali şi dragi, un prânz de recunoştinţă şi de mulţumire la Restaurantul românesc din Mogliano Veneto (TV), "Vecia Osteria Bonotto", al cărui proprietari este o familie minunată tot din Timişoara, Elinor, doamna Viorica si domnului Ivan, care au dorit să participe şi dânşii întâi cu sufletul şi apoi în mod concret, ca să se simtă ca acasă. Le mulţumesc din suflet acestor oameni minunaţi.
Şi în ultimul rând, în calitate de paroh, doresc să transmit membrilor corului, mulţumirile mele din suflet şi să le urez sa aibă parte împreună cu cei dragi ai lor, de Sărbători Fericite şi de un An Nou 2011, plin de sănătate şi de împliniri. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru efortul depus.
Pr. Vasile Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.