Română | Italiano
AcasăŞtiri201617 Februarie: Sfânta Liturghie pentru credincioşii greco-catolici români din Lazio în ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11669.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11669.jpg

Ştiri

Sfânta Liturghie pentru credincioşii greco-catolici români din Lazio în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

Sfânta Liturghie pentru credincioşii greco-catolici români din Lazio în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

Duminică, 14 februarie 2016, la ora 8, în Bazilica Sfântul Petru din Vatican, s-a celebrat Sfânta Liturghie pentru credincioşii greco-catolici români din Lazio.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia “Inocenţiu Micu-Klein”, a credincioşilor greco-catolici români. Au fost prezenţi peste 60 de credincioşi aparţinând celor patru comunităţi din Lazio.
Alături de Coordonatorul naţional, Pr. Ioan Pop, au concelebrat Pr. Alin Bolduţ, paroh la Sacrofano, Pr. George Bărbănţan, responsabilul comunităţii din Riano şi Pr. Valentin Marcu, preşedintele asociaţiei mai sus amintită. Răspunsurile în cadrul Sfintei Liturghii au fost date de către trei studenţi seminarişti ai Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma.
În cuvântul de învăţătură, părintele Ioan s-a oprit asupra pericopei evanghelice a Duminicii a XVII-a după Rusalii, invitând pe toţi la convertire şi la încrederea nemărginită în Dumnezeu. “Milostivirea Tatălui nostru se adresează tuturor, nimeni nefiind exclus. Femeia cananeancă, mamă îndurerată şi credincioasă în acelaşi timp, a obţinut fiicei sale ceea ce insistent a cerut de la Mântuitorul nostru Isus Hristos”.
La sfârşitul celebrării liturgice, părintele Valentin a multumit tuturor celor prezenti, preoţi şi credincioşi, după care a transmis un gând asupra bunătăţii fără egal a lui Dumnezeu care nu se lasă aşteptată, răspunzând degrabă rugăciunilor insistente ale femeii cananeence prin minunea vindecării. Nu în ultimul rând a îndemnat pe toţi a se ruga, amintind că prin rugăciune dialogăm cu Dumnezeu.
Încredinţându-se milostivirii divine, Asociaţia “Inocenţiu Micu-Klein”, după acest eveniment, va organiza şi altele destinate tuturor credincioşilor greco-catolici români din Italia.
P. Valentin Marcu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.