Română | Italiano
AcasăŞtiri201618 Februarie: Invitaţie: Pelerinaj la Roma. "Pe urmele milostivirii"
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11635.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11635.jpg

Ştiri

Invitaţie: Pelerinaj la Roma. "Pe urmele milostivirii"

Invitaţie: Pelerinaj la Roma. "Pe urmele milostivirii"

Papa Francisc a anunţat Jubileul Extraordinar al Milostivirii care ne ajută să ne îndreptăm privirile spre chipul milostiv al lui Dumnezeu. Acesta este cu siguranţă centrul credinţei noastre, amintit de mai multe ori în evanghelii în mod special în textul lui Luca: “Fiţi milostivi cum milostiv este Tatăl vostru în ceruri”.
Astfel, creştinii trebuie să fie în lume mărturisitori şi exemple concrete ale milostivirii care vine doar de la Dumnezeu.
Lecturând Bula papală „Misericordiae vultus” („Chipul milostivirii”), citim că „Pelerinajul este un semn special în Anul Sfânt, pentru că este icoană a drumului pe care fiecare persoană îl parcurge în existenţa sa. Viaţa este un pelerinaj şi fiinţa umană este viator, un pelerin care parcurge un drum până la ţinta râvnită. Şi pentru a ajunge la poarta sfântă la Roma şi în orice alt loc, fiecare va trebui să facă, după propriile forţe, un pelerinaj. El va fi un semn al faptului că şi milostivirea este o ţintă la care trebuie să se ajungă şi care cere angajare şi jertfă. Aşadar, pelerinajul să fie stimulent la convertire: trecând prin poarta sfântă ne vom lăsa îmbrăţişaţi de milostivirea lui Dumnezeu şi ne vom angaja să fim milostivi cu alţii, aşa cum Tatăl este cu noi” („Misericordiae vultus”, 14).
Una dintre modalităţile concrete pentru a trăi Jubileul este, deci, pelerinajul: a se pune în mişcare spre Roma pentru a trăi în mod simbolic experienţa întâlnirii cu Domnul care ajută să ne reînnoim viaţa şi să mergem pe străzile pe care el ne arată.
Pentru a fi în sintonie cu Biserica Universală, comunitatea greco-catolică din Vicenza se va alătura pelerinilor din întreaga lume care vor merge anul acesta la Roma pentru a trece Poarta Milostivirii şi pentru a vizita locurile pe unde au trecut sfinţii Petru şi Pavel, care au făcut din Roma centrul creştinismului.
Pelerinajul propus de parohia noastră se va desfăşura în perioada 2-5 iunie 2016, iar costul este de aproximativ 270 euro (+ - 10 euro).
Servicii incluse: Transport cu autocarul, taxe de drum, permise ZTL, cazare în hotel de 4* în camere duble cu baie proprie; Dejun, cină (băuturi cuprinse în preţ: apă, 1/4 vin); ghid pe durata întregii perioade, auriculare; asigurare medicală şi asigurare bagaje Allianz Global Assistance.
Nu sunt incluse: Prânzul, eventuale intrări cu taxă; Asigurarea facultativă în caz de anulare pelerinaj.
Informaţii şi rezervări la numerele de telefon: 393 4829000; 0444 1496055.
P. Raimondo Salanschi

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.