Română | Italiano
AcasăŞtiri201621 Februarie: Pelerinajul Comunităţii din Padova la Chiampo
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11671.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11671.jpg

Ştiri

Pelerinajul Comunităţii din Padova la Chiampo

Pelerinajul Comunităţii din Padova la Chiampo

Dacă în fiecare an, prima duminică ce urmează aniversării arătării Mariei la Lourdes (11 februarie) este dedicată unui pelerinaj la grota Fecioarei de la Chiampo (provincia de Vicenza), motive întemeiate au amânat cu o săptămână tradiţionalul pelerinaj; astfel, comunitatea s-a deplasat aici pe data de 21 februarie 2016, după Sf. Liturghie. Pe lângă rugăciunea Paraclisului înaintea grotei, rugăciune intrată în tradiţia grupului nostru şi prânzul împreună, am trăit două momente remarcabile.
Din punct de vedere spiritual, a fost trecerea prin Poarta Jubilară a Milostivirii. Ne-am pregătit împreună meditând câteva pasaje dintr-un discurs al Papei Francisc şi am trecut Poarta Milostivirii unul câte unul, rugându-ne fiecare pentru intenţiile celorlalţi.
Din punct de vedere comunitar, ne-am bucurat să putem sărbători două zile de naştere: şi anume ale doamnelor Florica Filimon şi Laura Raita. Cele două sărbătorite ne-au oferit tuturor mâncare tradiţională românească şi tort. În timpul prânzului am fost vizitaţi de către sr. Chiara-Grazia, călugăriţă franciscană alcantarină, care ne-a relatat câteva lucruri despre istoria sanctuarului.
*                    *           *
În drum spre casă, am cules câteva impresii de la unii prieteni cu care am împărtăşit această experienţă.
„În pelerinajul de astăzi, cel mai mult mi-a plăcut când eram împreună la grotă şi ne-am rugat Paraclisul Maicii Domnului: simţeam că eram aproape de Ea. A fost prima oară în care am venit aici şi –dacă voi avea ocazia- mă voi reîntoarce cu drag. Te simţi bine; îţi aduce linişte şi bucurie în suflet. O bucurie pe care –mai apoi- poţi să o împarţi şi cu alţii; poţi să dăruieşti şi altora ceea ce ai primit!
Trecerea Porţii Sfinte a Milostivirii a fost un moment extrem de simplu, dar minunat. Am cerut ceva în interior, în suflet, Domnului Isus Hristos. Trecerea porţii fost un moment mai profund decât gândul prezenţei lui Dzeu pe care îl avem în fiecare zi; cred că am simţit mai intens dorinţa faţă de prezenţa Lui şi de ceea ce dorim să Îi cerem.
Cât priveşte atmosfera în grupul nostru, voi spune că a fost una foarte veselă şi frumoasă. Avem un grup plăcut şi simpatic: merită nota 10!”
„Eu de abia am aşteptat să vin aici, deja de când s-a anunţat pelerinajul. Ştiam că într-un astfel de loc pot să mă vindec, întrucât am primit şi în trecut harul anumitor vindecări. În faţa Maicii Sfinte mi-am rostit toate cererile şi problemele, şi ştiu că Ea m-a ascultat!”
„Chiampo mă duce la Lourdes; îmi aduce Lourdes-ul în faţa ochilor! Pentru mine şi familia mea, acel loc, şi -înainte de toate- Fecioara Maria ce este venerată acolo, înseamnă foarte mult! Îi datorăm enorm Maicii Sfinte care a apărut la Lourdes; de aceasta, de fiecare dată când am ocazia să retrăiesc un moment în faţa grotei Massabielle, mă trec fiorii. Prima oară am fost acolo în 1997; am plecat împreună cu ai mei pentru a mulţumi Sf.Fecioare pentru un mare har pe care îl primisem în familia noastră. Orice reprezentare a grotei de Lourdes mă duce cu gândul la acea perioadă, la experienţa trăită şi la recunoştinţa neţărmurită pe care o port în suflet. De aceasta, pentru mine Chiampo este –de asemenea- un loc important. Nu e prima dată când vin aici; consider că trebuie să îi mulţumim fericitului Claudio Granzotto (călugărul care a construit grota şi a sculptat statuile de la ea) şi lui Dzeu pentru talanţii care i i-a dat ca să poată reprezenta grota de la Lourdes aici la Chiampo.
Am remarcat că italienii din zona Veneto au vrut să aibă la ei acasă câteva dintre marile giuvaeruri spirituale ale lumii. Astfel, dorind să aibă mai aproape Biserica Sf.Mormânt de la Ierusalim, au luat în construcţia Bazilicii Mormântului sf.Anton elemente tipice de acolo. Apoi, au dorit să aibă aproape grota de la Lourdes şi pe Sf.Fecioară de la Massabielle şi, prin urmare, au construit ansamblul de la Chiampo”.
          
Pr. Cristian Sabău, de vorbă cu ipod. Marius Păcală, Daniela Dini şi Corina Ştefănuţ
P. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.