Română | Italiano
AcasăŞtiri201622 Februarie: Participare românească la hirotonirea episcopală a mons. Pierantonio ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11644.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11644.jpg

Ştiri

Participare românească la hirotonirea episcopală a mons. Pierantonio Pavanello, noul episcop de Adria-Rovigo

Participare românească la hirotonirea episcopală a mons. Pierantonio Pavanello, noul episcop de Adria-Rovigo

A avut loc sâmbătă, 20 februarie, începând cu orele 15.30, în Catedrala din Vicenza hirotonirea episcopală a Mons. Pierantonio Pavanello, noul episcop de Adria-Rovigo.
La ceremonia prezidată de cardinalul Pietro Parolin, Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, au participat 22 de episcopi din regiunea ecleziastică a Conferinţei Episcopale din Triveneto, peste 260 de preoţi şi aproape 2000 de credincioşi.
Alături de Mons. Parolin, s-au aflat în calitatea de co-consacranţi episcopul de Vicenza, Mons. Beniamino Pizziol, şi episcopul emerit de Adria-Rovigo, Mons. Lucio Soravito De Franceschi.
Biserica noastră a fost reprezentată de către Pr. Vasile Barbolovici, sincel pentru comunităţile din Nordul Italiei, şi Pr. Raimondo Salanschi, protopop de Triveneto.
Mons. Pavanello a ocupat diverse funcţii nu numai în Dieceza de Vicenza ci şi în alte părţi din Italia. Printre altele, a fost profesor de drept canonic, cancelar al Diecezei de Vicenza, judecător în cadrul Tribunalului Ecleziastic din Triveneto, expert în relaţii matrimoniale şi nu în ultimul rând un bun cunoscător şi iubitor al Bisericilor Orientale.
La aflarea veştii numirii de către Sfântul Părinte a mons. Pierantonio Pavanello ca episcop de Adria-Rovigo, prelatul Diecezei de Vicenza, Mons. Beniamino Pizziol, afirma: “Anunţul numirii mi-a umplut inima de bucurie şi această numire este motiv de bucurie pentru întreaga Dieceză şi pentru toate persoanele care l-au cunoscut în aceşti 34 de ani de serviciu preoţesc inteligent şi generos Bisericii, dar şi motiv de tristeţe, aşa cum se întâmplă când trebuie să luăm rămas bun de la o persoană cu care ai lucrat zi de zi, într-un raport de stimă şi încredere”.
În cursul ceremoniei Secretarul de Stat, Mons. Pietro Parolin, abia reîntors din călătoria pastorală în Mexic, a folosit cuvinte de încurajare şi de afecţiune faţă de noul episcop, exprimându-şi bucuria de a-l hirotoni de „prietenul Pierantonio”, amintind faptul că l-a amintit cu săptămână înainte în rugăciunile sale în Biserica Sfânta Maria din Guadalupe.
La sfârşitul celebrării noul prelat a rostit un discurs emoţionant la finalul căruia a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi pentru rugăciunile cu care l-au însoţit.
Biroul de Presă / L'Ufficio Stampa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.