Română | Italiano
AcasăŞtiri201628 Februarie: Sărbătoarea Mărţişorului în comunitatea greco-catolică din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11635.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11635.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Mărţişorului în comunitatea greco-catolică din Vicenza

Sărbătoarea Mărţişorului în comunitatea greco-catolică din Vicenza

A devenit deja un obicei ca în Parohia noastră să serbăm Mărţişorul. Cu doi ani în urmă, împreună cu Gimnaziul „Europa” din Târgu-Mureş, reprezentat prin profesoarele Amalia Sigmirean şi Adriana Gheorghişor, am lansat Proiectul „Un Mărţişor pentru a cunoaşte şi a aduce aminte”, cu scopul de a promova tradiţiile şi obiceiurile legate de Mărţişor. Atunci, copiii gimnaziului au realizat exponate şi le-au trimis la parohia noastră pentru a fi expuse în biserică cu scopul de a cunoaşte şi cultiva frumosul obicei românesc al Mărţişorului.
Acesta este considerat ca semn al primăverii, simbol al renaşterii naturii şi al speranţelor noastre. Odată cu natura, în fiecare primăvară, în noi reînvie dorinţa de a fi mai buni, mai frumoşi, mai optimişti, mai credincioşi. Mărţişorul reprezintă, deci, simbolul vieţii şi al dragostei.
Tocmai pentru a nu uita frumoasele tradiţii româneşti legate de venirea primăverii şi renaşterea naturii, comunitatea noastră a organizat mereu evenimente care să marcheze aceste sărbători. Astfel, duminică, 28 februarie 2016, după Dumnezeiasca Liturghie, ne-am deplasat la Centrul Parohial al comunităţii Sant’Agostino din Vicenza, pentru a celebra evenimentul.
Într-o ambianţă familiară s-au recitat poezii şi s-au cântat melodii din repertoriul muzicii populare româneşti.
Invitata specială la această întâlnire a fost artista Mariana Ardelean, care cu vocea ei perfectă a impresionat toţi participanţii. Alături de ea au cântat, la fel de frumos, domnul Rus Viorel şi domnişoara Mandiuc Sibel Bianca.
Am trăit momente extraordinare şi pentru toate acestea mulţumim organizatorilor în frunte cu neobositul nostru părinte Raimondo Salanschi, doamnei preotese Monica, cântăreţilor, domnilor Gica şi Cosmin Calestru şi întregului staff care a pregătit bucatele pentru prânz.
Diana Ţicău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.