Română | Italiano
AcasăŞtiri20164 Martie: Părintele Ioan Alexandru Pop, Coordonatorul Naţional al greco-catolicilor din ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11676.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11676.jpg

Ştiri

Părintele Ioan Alexandru Pop, Coordonatorul Naţional al greco-catolicilor din Italia, a fost numit „Capelan al Sanctităţii Sale”

Părintele Ioan Alexandru Pop, Coordonatorul Naţional al greco-catolicilor din Italia, a fost numit „Capelan al Sanctităţii Sale”

Sfântul Părinte Papa Francisc a acordat în data de 12 februarie 2016, titlul de „Capelan al Sanctităţii Sale” Părintelui Ioan Alexandru Pop, al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea.
Titlul de „Capelan al Sanctităţii Sale” este un titlu onorific acordat preoţilor care lucrează în Curia Romană, prin decretul Sfântului Părinte Papa Francisc din anul 2013.
Părintele Alexandru Ioan Pop s-a născut la 20 ianuarie 1978, la Zalău, după studiile teologice la Oradea a fost hirotonit preot la 15 august 2002, a lucrat ca preot în Parohia „Sfânta Familie” din Zalău, apoi şi-a continuat studiile la Institutul „Marcianum” din Veneţia. Părintele Alexandru a fost numit de către Preafericitul Cardinal Lucian Mureşan, responsabilul naţional pentru românii greco-catolici din Italia. Din anul 2009 lucrează la Consiliul Pontifical pentru Texte Legislative din Vatican.
Prin numirea de „Capelan al Sanctităţii Sale”, Părintele Alexandru Ioan Pop are titlul de Monsenior. Dorim Părintelui alese haruri în misiunea încredinţată.
Biroul de presă / Ufficio Stampa

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.