Română | Italiano
AcasăŞtiri201610 Martie: Trecerea Porţii Sfinte la Forli - de Ziua Femeii
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11658.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11658.jpg

Ştiri

Trecerea Porţii Sfinte la Forli - de Ziua Femeii

Trecerea Porţii Sfinte la Forli -  de Ziua Femeii

La fiecare început de martie în Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” se serbează străvechile obiceiuri ale primăverii specifice poporului român: Sărbătoarea Mărţişorului şi Ziua Mamei.
Copiii din parohie au recitat o urare de 1 Martie, apoi au dăruit mărţişoare tuturor enoriaşelor din biserică. „Dacă în trecut pentru strămoşii noştri Anul Nou de la Întâi Martie semnifica reînvierea naturii – ne-a spus părintele paroh Mihai David - pentru noi, azi, este o ocazie de reînnoire interioară, de a purta primăvara în sufletele noastre.”
Duminică 6 martie, copiii din parohie, după intense pregătiri la întâlnirile săptămânale, au prezentat un recital dedicat Zilei de 8 Martie, care, la noi românii, e dedicată nu doar Femeii, ci şi Mamei. Au intonat cantece şi poezii dedicate mamelor. Cu lacrimi de bucurie, au cântat şi doamnele din biserică amintindu-şi de vechile dar mereu actualele cântece pentru „măicuţa mea cea dragă”. Apoi copiii au oferit câte un trandafir şi un cadou cu o dedicaţie scrisă de mânuţele lor:
„Măicuţa mea cea dragă,Un cântec e inima mea,Un cântec e lumea intreagă,Fiindcă azi e ziua ta.
Măicuţă, măicuţă iubită, Mă rog iar prin cântecul meu, Să fii mamă, tu fericită, Ani mulţi să îţi dea Dumnezeu!”
Părintele paroh a reamintit menirea femeii creştine alături de soţul ei: naşterea, creşterea şi educarea fiilor, îndemnându-le să poarte primăvara în suflet şi să răspândească miresme de iubire şi parfum de gânduri bune.
Apoi, enoriaşi din parohia noastră s-au alăturat pelerinajului organizat de Caritasul Diecezan la Poarta Sfântă deschisă la Catedrala din Forli, ca semn al dorinţei profunde de sinceră pocăinţă. Spovediţi, împărtăşiţi, cu Crezul, Tatăl Nostru, precum şi rugăciunea pentru Sfântul Părinte şi la intenţiile sale pentru binele Bisericii şi a lumii întregi recitate, ne-am îndreptat paşii în procesiune cu cântări religioase spre Poarta Sfântă. În catedrală am ascultat cuvântarea unui călugăr din comunitatea Bose având ca temă ospitalitatea şi apoi a urmat Sfânta Liturghie prezidată de Episcopul Lino Pizzi.
Aflându-ne în perioada liturgică a Postului pocăinţei, în ritul latin, acest pelerinaj a fost pentru comunitatea noastră un imbold la convertire şi pocăinţă. Am trecut Poarta Sfântă şi ne-am lăsat îmbrăţişaţi de milostivirea lui Dumnezeu; ne-am propus să fim la rândul nostru milostivi cu semenii noştri precum Tatăl Ceresc este cu noi.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.