Română | Italiano
AcasăŞtiri201614 Martie: Oderzo: Slujba Sf. Maslu la parohia românească Greco-Catolică
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11716.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11716.jpg

Ştiri

Oderzo: Slujba Sf. Maslu la parohia românească Greco-Catolică

Oderzo: Slujba Sf. Maslu la parohia românească Greco-Catolică

În Comunitatea românească parohială din Oderzo, ultima Duminică înainte de Postul Mare 2016, s-a organizat pentru credincioşi Slujba Sf. Maslu cu 7 preoţi şi ceilalţi la Spovadă. A venit de la Roma pr. Ioan Alexandru Pop, Coordonatorul naţional pe Italia si pr. Vasile Barbolovici (Venezia Mestre), Sincel pentru Nordul Italiei, alături de alţi preoţi din Protopopiatul de Triveneto: pr. Ioan Marginean-Cocis (Udine), pr. Vasile Nistor (Pordenone), pr. Cătălin Pop (San Donà di Piave-Treviso), pr. Cristian Sabău (Padova), Pr. Dumitru Petrovan (Villafranca di Verona).
Biserica Parohiei româneşti greco-catolice este "Madonna della Salute" Borgata Spinè, dar pentru a avea mai mult spaţiu, slujba Sf. Maslu s-a celebrat în centru la Biserica "Maria Maddalena" din via Garibaldi 64.
Alături de alţi colaboratori din parohie am pregătit cu dragoste toate cele necesare şi la sfârşitul slujbei toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă şi o sărbătoare de voie bună tipic românească. Asociaţia românească "George Enescu" din Sacile, cu doamna prof. Carina Cesa Sava, preşedinta asociaţiei, a participat cu câteva costume populare din diferite zone ale ţării prezentate de membrii activi ai asociaţiei, iar o formaţie de muzică a întreţinut pe toţi participanţii cu piese de muzică populară şi uşoară în limba maternă. Femeile din parohie au pregătit cu multă bună voinţă mâncăruri tradiţionale româneşti.
A fost o Duminică specială organizată spre folosul spiritual al credincioşilor noştrii români din Oderzo şi din împrejurimi.
Postul Mare este o parioadă în care ne apropiem de Dumnezeu, cerându-ne iertare pentru păcatele noastre, postind şi căutând cu atenţie mărită valorile sufleteşti şi dumnezeieşti care ne fac viaţa mai bună, mai demnă, cu respect faţă de valorile care nu pier.
Sănătatea este importantă pentru fiecare, iată de ce este bineplăcut lui Dumnezeu să ne lăsăm iubiţi prin harul Său, în Hristos Domnul nostru şi unii cu alţii să trăim în comuniune, în pace şi împăcare.
Tuturor celor care au contribuit la buna reuşită a acestei sărbători la Oderzo, le mulţumim pe această cale şi îi aşteptăm cât mai curând la alte evenimente deosebite aici în frumosul oraş Oderzo.
P. Liviu Gheorghe Marian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.